Serierecension: Outlander (S1-S5)

outlander poster


OUTLANDER S1-S5 (2014-)

★★★★★ – 5/5


”Outlander”, som bygger på Diana Gabaldons bokserie, följer Claire Randall, en gift krigssköterska från 1945 som mystiskt blir förd tillbaka i tiden till 1743, där hon genast hamnar i livsfara. När hon tvingas gifta sig med Jamie Fraser, en ädel och romantisk skotsk riddare, dras Claires hjärta mellan två extremt olika män i två olika världar.

Längd: 5 säsonger, 56 avsnitt | Seriepremiär: 9 augusti 2014 

 

Mina åsikter om filmen:

Jag kan inte förklara Outlander på ett bättre sätt än att den är värd att se. Claire och Jamie är dynamiska, levande och djupa karaktärer som man vill följa livet ut. Dessutom är handlingen fartfylld, spännande och romantisk. Serien handlar om Claire som hittar en stencirkel och förs tillbaka i tiden där hittar hon Jamie. Paret genomgår krig, slagsmål, konflikter och andra hemska upplevelser tillsammans. Outlander är den serie som alla måste se, speciellt eftersom den blir bättre och bättre för varje säsong.

Det som gör serien så spännande är passionen mellan Claire och Jamie, deras relation är helt underbar och serien spelar mycket på deras kärlek. I alla säsonger hamnar paret i olika situationer där de behöver lämna varandra, och sedan hitta tillbaka till varandra. Detta är anledningen till varför man aldrig tröttnar, varje gång vill man se paret återförenade. Outlander är en av mina favoritserier, allt på grund av kärleken och spänningen. Jag har aldrig sett en så unik och fängslande serie innan, vilket är helt fantastiskt.

outlander season 1

Serien fortsätter med en säsong till, vilket jag är väldigt glad över. Outlander har mycket mer att ge, och jag vill specifikt se revolutionen ur deras perspektiv. Det kommer bli intressant att följa berättelsen i nästa säsong, jag längtar redan efter fortsättningen. Förhoppningsvis kommer serien få ännu fler säsonger, för jag vet inte vad jag skulle göra om Claire och Jamies berättelse tog slut.

Jag tycker om att serien är grov och verklighetstrogen. Det är både intressant, och hemskt att se hur världen såg ut på den tiden. Alla som har sett Outlander kan instämma med att man skapar en underbar relation till karaktärerna, man känner med karaktärernas glädje, sorg och ilska. Det finns inget bättre än att leva sig in i en serie så mycket. Helt underbart!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »