Filmrecension: Good Boys (2019)

good boys movie poster


GOOD BOYS (2019)

★★✩✩✩- 2/5


Tolvåriga Max, Tor och Lucas bestämmer sig för att skolka för att lära sig kyssas inför en fest. Det blir en dag av episka felbeslut, kantad av stulna droger, polisjakt och skrämmande tonårstjejer.

Längd: 1h 25min | Premiär: 14 augusti 2019 | Distibutör: Universal Pictures | Genre: Komedi, Äventyr

 

Mina åsikter om filmen:

Good Boys bjöd på en underhållande och originell handling. Jacob Tremblay, Keith L. Williams och Brady Noon har gjort ett fantastiskt jobb, för karaktärerna är verkligen helt klockrena och roliga. Dock har Good Boys en speciell humor som jag hade lite problem med, det var väldigt upprepande och ofta överdrivet och det blev lite mycket för mig till slut.

Det som gör att Good Boys står ut jämfört med andra komedifilmer är dess unika handling, det har inte gjorts (vad jag vet) en film om tre pojkar som hamnar i pinsamma, kaosartade situationer innan – vilket gör detta till en ännu mer underhållande film. Jag fick mig ofta ett par goda skratt åt pojkarnas reaktioner och vilka situationer de alltid var tvungna att hamna i. 

Generellt tycker jag absolut att Good Boys är en rolig komedi, och den har en unik vinkel med tanke på handlingen. Den introducerar något originellt till komedigenren, vilket regissören får ett stort plus för. Om du vanligtvis gillar komedier så kan denna vara ett roligt alternativ, men du får vara beredd på en något överdriven humor och väldigt, väldigt mycket upprepningar.

Bokrecension: Mysteriet på Asthall

Stort tack till Bokförlaget Polaris för recensionsexemplaret!

mysteriet på asthall omslag


MYSTERIET PÅ ASTHALL – JESSICA FELLOWES

★★★★✩- 4/5


Året är 1920 och Louisa Cannon drömmer om en väg ut ur fattigdomens London. Louisas räddning blir en anställning i hushållet hos den berömda familjen Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. När sjuksköterskan, Florence Nightingale Shore, plötsligt mördas på tåget på väg till Hastings, finner sig Louisa intrasslad i mordhärvan.  En bok för alla Downton Abbey-fans!

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Polaris | Sidor: 405 | Utgivningsdatum(Inbunden): 3 maj 2018


Mina åsikter om boken: 

Eftersom jag är ett stort fan av Downton Abbey tänkte jag att denna boken skulle passa mig perfekt. Vilket den gjorde! Handlingen är intressant och fängslande och jag gillar alla pusselbitar läsaren får genom bokens gång, som man sedan kan koppla ihop i slutet. Boken kändes välgjord och genomtänkt, och det är dessutom en intressant idé att basera mordet i boken på verkliga händelser. Jag gillar verkligen Jessica Fellowes sätt att bygga upp berättelsen, för det blev väldigt fängslande och spännande. 

Jessica Fellowes har skapat en charmig pusseldeckare, och jag gillar 1920-tals andan som boken har. Dock är deckarberättelsen i sig rätt enkel och typisk, men miljöerna och karaktärerna skapar ett bättre djup och en mer unik vinkel. Mysteriet på Asthall är en bok värd att läsas, och jag kan starkt rekommendera denna till er alla!

Serierecension: The Fosters – Säsong 5

the fosters season 5 poster


THE FOSTERS – SÄSONG 5

★★★★★ – 5/5


Handling: Den sista och avslutande säsongen av The Fosters innehåller politik, kärlek och missförstånd. Ett avslut att komma ihåg. 

Längd: 22 avsnitt | Seriepremiär: 11 juni 2017 | Distributör: Freeform

 

Mina åsikter om säsongen & hela serien:

Jag kan verkligen påstå att detta är min nya favoritserie. Konflikter, kärlek, missförstånd, politik.. Ja jag kan fortsätta hur länge som helst med varför jag tycker om The Fosters så mycket. Den har en fin blandning mellan allt, vilket är en stor del till varför man kan sträckkolla den så snabbt. Callie och Brandons resa har varit ett stort problem i serien, och i sista avsnittet fick man ett otroligt fint avslut på deras berättelse. Detsamma med Stef och Lena, det paret som jag har älskat mest av alla, fick också ett himla fint avslut (inte avslut direkt, men för tittarna!). 

Serien har varit bäst i de sista säsongerna, just eftersom säsong 1 & 2 innehöll lite mycket Brandon och Callie. Men det gör också serien så bra, att den har blivit bättre och bättre för varje säsong. Säsong 5 har varit mest intressant, och eftersom jag har vetat att det är sista säsongen så har jag också njutit lite extra. The Fosters skapar varma, personliga, genuina och starka känslor hos tittaren och det finns inte ett enda avsnitt där man blir uttråkad eller vill sluta kolla. Generellt kan jag säga att serien avslutades på det perfekta stället,  för även om jag gärna hade velat ha 5 säsonger till så kändes det helt rätt. Alla karaktärer befann sig i den delen av livet som jag förväntade mig, vilket skapade ett perfekt avslut. 

Jag hade kunnat skriva en hel roman om varför jag tycker om denna serien så mycket, men jag vill att ni som inte har sett den ska skapa eran egen personliga åsikt. Så jag avslutar endast med: bara se den och bara njut

Tidigare säsongsrecensioner av The Fosters:

The Fosters – Säsong 1-2

The Fosters – Säsong 3-4

Filmrecension: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)

eurovision fire saga


EUROVISION SONG CONTEST: THE STORY OF FIRE SAGA (2020)

★★✩✩✩- 2/5


När musikerna Lars och Sigrit får möjligheten att representera Island i världens största musiktävling, ser de sin chans att bevisa att drömmar är värda att slåss för.

Längd: 2h 3min | Release (Digital): 26 juni 2020 | Distibutör: Netflix | Genre: Musik, Komedi

 

Mina åsikter om filmen:

Jag brukar oftast inte gilla denna typen av komedier eftersom humorn inte riktigt brukar vara min smak. Men Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga är faktiskt en helt okej film. Komedin är dock inte den bästa, för det blev ibland för överdrivet och löjligt. Istället tycker jag att handlingen är underhållande, och att skådespelarna gör ett bra jobb.

Filmen är över lite över 2 timmar lång, men den blir aldrig långtråkig eller enformig. Alla händelserna skapar en dynamisk, underhållande handling och det var riktigt roligt att se alla gamla Eurovision deltagare i filmen. Generellt tycker jag absolut att det är en bra komedifilm, men att den ibland blev lite för mycket. Det finns bättre komedier att se på, men om man är ett stort fan av Eurovision (som jag!) så kommer man absolut att tycka om den. 

Filmrecension: October Kiss (2015)

october kiss movie


OCTOBER KISS (2015)

★★★✩✩- 3/5


En frigjord kvinna får tillfällig anställning som barnflicka hos en hårt arbetande änkling. När halloween närmar sig visar hon familjen livets roliga sida.

Längd: 2h 46min | Release (TV): 12 oktober 2016 | Distibutör: Hallmark | Genre: Komedi, Romantik, Feelgood

 

Mina åsikter om filmen:

Jag får aldrig nog av feelgoodfilmer, för det finns något magiskt och mysigt med en film som är så  lättsam och charmig som dem. October Kiss är som alla andra komedi/romantik/feelgoodfilmer, men jag har inget problem med det. Karaktärerna är enkla men charmiga och handlingen framkallar otroligt varma känslor hos tittaren. Hela filmen kändes som en lång, varm kram (och hur mysigt är inte det?). 

Visst är October Kiss inte den mest välgjorda filmen, och den är väldigt enkel. Men ibland vill man bara se något enkelt och lättsamt, och denna är helt perfekt för det. Kanske funkar denna inte för dig som är intresserad av djupa, välgjorda filmer men om du bara vill se en bra film så tycker jag absolut att detta är ett alternativ. Jag är älskar denna sortens filmer, och October Kiss var exakt som jag hade förväntat mig: mysig, charmig och varm. 

Filmrecension: A Hidden Life (2019)

Stort tack till SF Studios för recensionsexemplaret!

a hidden life poster


A HIDDEN LIFE (2019)

★★★✩✩- 3/5


Den österrikiska Franz Jägerstätter, en samvetsgranskare, vägrar att kämpa för nazisterna under andra världskriget. Baserad på en sann historia.

Längd: 2h 46min | Release (DVD): 15 juni 2020 | Distibutör: SF Studios | Genre: Drama, Krig

 

Mina åsikter om filmen:

A Hidden Life är vackert filmad, djup, mörk och gripande. Handlingen är välgjord, och man får verkligen en inblick i alla känslor och personer inblandade. Majoriteten av filmen består av “Voice-overs” och inte dialoger, vilket blir unikt och personligt samtidigt som det blir svårförstått. Tittaren får ibland inte tillräckligt mycket information för att fullt förstå vissa händelser. 

Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb med alla känslor och personer som gestaltas, och som tittare kunde man verkligen känna deras känslor och deras maktlöshet och utanförskap. Det finns många scener filmade från ovanliga, nära vinklar som verkligen speglar karaktärernas känslor, och det är det som jag tycker är mest unikt med hela filmen. Det blir personligt, extremt och berörande. Dock så blev A Hidden Life något långtråkig och jag tycker att den hade kunnat kortas ner lite, jag kände mig tillslut lite rastlös och jag hade nästan behövt dela upp filmen på två dagar. 

Generellt är A Hidden Life en välgjord film, och det är verkligen en film som jag kan rekommendera er alla att se. För bortsett från att det är en lång långfilm och att den är något svårförstådd så är den otroligt gripande och känslosam. Som tittare går man igenom en berg-och dalbana av känslor över Franz Jägersätters berättelse. Den är värd att se!

Bokrecension: Systrarna på heden

Stort tack till Bokförlaget Polaris för recensionsexemplaret!

systrarna på heden omslag


SYSTRARNA PÅ HEDEN – BELLA ELLIS

★★★★✩- 4/5


Yorkshire, 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart prästgården, där husets döttrar Charlotte, Emily och Anne precis har återförenats för första gången på flera år. De blir både skakade och fascinerade av det mystiska försvinnandet, och när ingen engagerar sig i kvinnans öde bestämmer de sig för att tillsammans ta reda på sanningen. Och som Charlotte uttrycker det, att upptäcka är att läsa mellan raderna det är att se det som inte finns där . Allteftersom undersökningen fortskrider finner de sig stångas mot ett samhälle som är övertygat om att kvinnans plats är i hemmet, och när de närmar sig gåtans lösning inser systrarna på heden att de själva är i fara.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Polaris | Sidor: 310 | Utgivningsdatum: 15 maj 2020


Mina åsikter om boken: 

Systrarna på heden bjöd på en spännande och fängslande läsning. Bella Ellis har gestaltat systrarna Brontë på ett fint och genuint sätt, och jag kunde verkligen försvinna bort till deras tid. Handlingen är djup, intressant och oförutsägbar. Jag gick från att tro att den ena personen är mördaren, till att den andra är det (och från att tro att Elizabeth är död till att hon inte är det..?). 

Dock tog det tid för mig att läsa boken och detta skulle jag tro beror på att handlingen ibland blev något långsam. Handlingen har ett mysterium som byggs upp för varje sida man läser, vilket är riktigt bra och samtidigt lite enformigt. Boken hade kunnat vara lite kortare, för då hade handlingen kommit fram snabbare också. 

Bortsett från detta så älskade jag verkligen boken, det var riktigt spännande att koppla samman allas berättelser och tankar och själv bilda en tanke kring mysteriet. Jag kan starkt rekommendera denna till er alla, och speciellt om ni är intresserade av en fängslande och spännande läsning (eller systrarna Brontë!). 

Filmrecension: Kin (2018)

kin poster


KIN (2018)

★★★★✩- 4/5


Den nyligen frisläppte Jimmy och hans 14-åriga adoptivbror Eli jagas av en hämndlysten gangster, federala agenter och ett gäng soldater från en annan värld. Med ett vapen av mystiskt ursprung som enda skydd tvingas de till flykt, i denna nervkittlande thriller med en sci-fi-twist.

Längd: 1h 38min | Release (digital): 4 februari 2019 | Distibutör: Lionsgate | Genre: Science fiction, Action

 

Mina åsikter om filmen:

Jag blev positivt överraskad av Kin. Jag har sett många sci-fi/actionfilmer som inte når upp till mina förväntningar, och kanske var det också därför jag inte hade så många förväntningar om denna filmen. Men det är alltid lika fantastiskt att hitta en film som är bättre än man trodde.

Kin innehåller oväntade vändningar, fantastiskt skådespel och spännande actionscener. Den hamnar verkligen i “unik och nytänkande” kategorin, för det känns inte som att någon annan film (vad jag har sett) har denna typen av handling. Något som jag speciellt tyckte om var slutet, och hur jag inte alls kunde förutspå hur allt skulle sluta. Ofta har jag ett hum om vad som kommer att hända och hur, men inte denna gången – och det är ett stortplus!

Det finns inte mycket att klaga på om Kin, för generellt är det en unik och spännande film som jag tycker att alla ska se. Det är inte den bästa sci-fi filmen jag har sett, men den är i toppen av min lista. Om ni vill se något spännande, häftigt och oförutsägbart så är Kin helt perfekt. Jag hoppas på att det kommer en uppföljare, för jag vet inte vad jag skulle göra om Elis berättelse tar slut här..

Bokrecension: Hem till Holjekroken

Stort tack till författaren, Patric Eghammer för recensionsexemplaret!

hem till hojlekroken omslag


HEM TILL HOLJEKROKEN – PATRIC EGHAMMER

★★★✩✩- 3/5


Hem till Holjekroken består av tre delar med vardera 333 minnesfragment. Stort och smått, högt och lågt blandas utan strängare krav på kronologi och sammanhang. Samtidigt skapar fragmenten en berättelse med olika lager. Huvudspåret är en ung pojkes äventyr och upplevelser på väg fram till en tillvaro där musiken får ett allt större utrymme. I bakgrunden finns brukssamhällets nedåtgående kurva från blomstrande framtidstro till avfolkningsstämning. Den större kontexten är Sveriges historia från rekordårens slutfas fram till åttiotalets mitt.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Ekström & Garay | Sidor: 280 | Utgivningsdatum: 2 mars 2020


Mina åsikter om boken: 

Hem till Holjekroken är inte lik någon annan bok jag läst. Den innehåller olika delar som alla börjar med “Jag minns att” eller “Jag minns hur”, och det är verkligen en unik läsning. Boken är fylld av minnesfragment från Patric Eghammers barndom, och man kan knappt förstå att han minns så mycket som han gör. 

Dock så blir “Jag minns att” och “Jag minns hur” lite enformigt till slut, och jag fick läsa i omgångar för att komma igenom boken. Det hade blivit lättare att komma igenom boken om den hade skrivits som en vanlig bok, och inte med alla uppdelningar. 

Jag har blandade känslor kring denna boken, men generellt tycker jag att den är bra. Den är genuint skriven med roliga (och allvarliga) minnen som skapade en trevlig läsning. Om du vanligtvis gillar denna typen av böcker (en sorts biografi), så kan detta vara ett intressant alternativ.

Serierecension: The Fosters – Säsong 3-4

the fosters 1-2


THE FOSTERS – SÄSONG 3-4 

★★★★★ – 5/5


Handling första avsnittet: Familjen Adams Foster försöker återhämta sig efter en allvarlig bilolycka med Mariana, Jesus och deras biologiska mamma, Ana.

Längd: 40 avsnitt | Seriepremiär: 8 juni 2015 | Distributör: Freeform

 

Mina åsikter om säsongen:

Återigen fängslas jag av den mysiga, familjära och genuina känslan i denna serie. Det finns inte många serier som fångar familjelivet så bra, men The Fosters lyckas verkligen med det. Säsong 3 & 4 bjöd på spännande, oväntade händelser och jag vågar faktiskt påstå att dessa säsongerna är betydligt bättre än de förra. Allt på grund av att händelserna är mer utvecklade, intressanta och unika. Jag var helt fast, och det krävs mycket intressanta händelser för att jag ska fängslas så mycket. 

Karaktärerna är som vanligt genuina och intressanta, och tonåringarna beter sig som tonåringar. Det är helt fantastiskt att se en serie där tonåringarna inte alltid är hjältarna, utan i The Fosters får de vara just tonåringar vars handlingar styrs av deras känslor. Något som också gjorde dessa säsongerna till det bättre är att problemet med Brandon och Callie har dämpats, vilket är otroligt skönt då det blev lite mycket av det i säsong 1 & 2. 

Tidigare säsongsrecensioner av The Fosters:

The Fosters – Säsong 1-2

Translate »