Bokrecension: Agnes, Louis, Paris

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Agnes, Louis, Paris Bokomslag Modernista Idas Recensioner


AGNES, LOUIS, PARIS – JOHANNA RANES

★★★✩✩- 3/5


Ortopeden Agnes är skicklig på att gipsa brutna ben och sy ihop andra människors sår, men hennes egna sorger är inte lika väl omhändertagna. Redan vid första mötet lyckas hon förolämpa den nyinflyttade läkaren Louis som börjat arbeta på Söderberga lasarett. Som tur är har Louis bestämt sig för att inte låta motgångar avskräcka honom – tvärtom – och Agnes felsteg leder därför till en träff där hon visar honom runt i staden.

De inser snart att de inte bara delar en kärlek till körsbärsglass utan också till Paris, staden i deras minnen och drömmar. Agnes faller för den livsbejakande, impulsiva Louis. Men Louis har inte berättat allt om vad som ligger bakom hans drastiska livsfilosofi, utan visar sig bära på en hemlighet som kommer att förändra deras liv. Agnes, Louis, Paris är en gripande och hoppfull roman om livsdrömmar och om den avgörande roll vi människor har i varandras öden.


Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 270 | Utgivningsdatum: 28 april 2023


Mina åsikter om boken: 

Agnes, Louis, Paris är en lågmäld berättelse om ofullkomlig kärlek och livets motgångar; en berättelse om att njuta av de fina stunderna i vardagen och att ta vara på sina nära och kära.

Johanna Ranes skriver på ett följsamt och fint sätt – hon lyckas gestalta miljöer och känslor utan att skapa för långdragna kapitel. Hon lyckas dessutom berätta en lång och komplex berättelse på endast 270 sidor, vilket enligt mig är helt fantastiskt. Jag ser dock inte kemin mellan huvudkaraktärerna. Agnes och Louis är enligt mig inte en bra match för varandra och jag förstår inte Johanna Ranes val av parets konflikter; det känns inte som riktig kärlek.

Under bokens gång känns kärleken också väldigt omodern och när karaktärernas ålder kom fram förstod jag inte alls vad jag hade läst – hur kan Louis och Agnes bara vara 26 år? Deras tankar och beteenden matchar inte deras ålder vilket skapar förvirring och otydlighet.

Generellt är Agnes, Louis, Paris en bra roman. Men alla osammanhängande detaljer och omoderna beteenden skapar en onaturlig upplevelse, där kärleken inte känns klockren och där karaktärerna inte matchar varandra. Men bortsett från berättelsen i sig tycker jag verkligen om Johanna Ranes skrivsätt, hennes tydliga och följsamma berättarteknik gör att jag gärna vill läsa mer av henne i framtiden.

Bokrecension: Eira Martell – Flickan av mörkret

Stort tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret och för att jag fick förhandsläsa!

eira martell flickan av mörkret bokomslag


EIRA MARTELL – FLICKAN AV MÖRKRET – KRISTINA DOWLING

★★★★✩- 4/5


Som barn upptäcker Eira att hon kan se spöken och farmor Fredrika är den som ledsagar henne genom skuggorna. Men när farmor försvinner mitt framför ögonen på Eira vid en gammal, hednisk stencirkel och aldrig återvänder, bestämmer hon sig för att stänga dörren till det ockulta.

I tio år lyckas hon lägga det bakom sig och leva ett helt normalt liv, men ett par dagar före hennes tjugoårsdag börjar märkliga saker hända. Farmors gamla berlock dyker upp i posten utan avsändare och under firandet av hennes födelsedag inser Eira att hennes synska förmågor har återvänt.

Samtidigt ger sig en bok, som inte har öppnats sedan 1600-talets häxprocesser, plötsligt till känna. Legenden säger att den endast kan öppnas av en flicka av mörkret. Vem är hon? Långt ner i kryptorna på en medeltida borg i Rumänien får en ung man svaret på detta. Och något som legat tyst och stilla i sekler sätts omedelbart i rullning.

Flickan av mörkret är Kristina Dowlings debutroman och första delen i serien om Eira Martell.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Seraf förlag | Sidor: 276 | Utgivningsdatum: 27 oktober 2022


Mina åsikter om boken: 

Wow vilken debut! Eira Martell – Flickan av mörkret är en spänningsfylld skräckroman som var helt omöjligt att lägga ifrån sig. Boken innehåller allt från rafflande scener till pirriga kärleksmoment och Kristina Dowling skriver på ett beskrivande och levande sätt. Detta är en skräckroman värd att läsas!

Det finns inget bättre än att fastna i en bok där vi som läsare är minst lika ovetande om vad som kommer hända som karaktärerna. Jag kände starkt med Eiras förvirring, men blev samtidigt ivrig av hennes nyfikenhet och desperation efter sanningen. Eira som karaktär har ett fint djup, men det finns mer att lära känna. Jag vill veta mer om hennes historia, och jag ser dessutom fram emot att följa henne i kommande böcker.

Handlingen har ett högt tempo, men innehåller samtidigt många djupa och genomtänkta scener som skapar intresse hos läsaren. Jag tycker dessutom om att boken innehåller spänning sammanflätat med vänskap, kärlek och familjeproblem: det kändes genuint och autentiskt att läsa.

Något jag hade önskat mer av i boken är de läskiga momenten. Personligen hade jag velat se en mörkare sida av gestalterna,  spökena och husen. Men samtidigt är detta en bok som alla kan läsa, oavsett om man gillar skräck eller inte, vilket är ett plus i kanten.

Generellt är Eira Martell – Flickan av mörkret en helt oemotståndlig debutroman som jag starkt kan rekommendera till er som vill läsa en välskriven, pulshöjande och bottenlös roman. Det är pirriga relationer, rysliga scener och rafflande moment som tillsammans skapar en helt fantastisk läsupplevelse. Starkt tips!

Bokrecension: Underström

Stort tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

underström bokomslag idasrecensioner


UNDERSTRÖM – MAGNUS ABRAHAMSSON

★★★✩✩- 3/5


Det är en ovanligt varm och solig midsommarafton på Norröra i Stockholms skärgård. Öns traditionella firande avbryts när en kvinna hittats mördad på en ödslig strand.

Polisinspektör Elsa Kahn, som försöker vila ut efter en utmattningsdepression med suicidala inslag, dras på gott och ont in i en komplicerad utredning där hennes sommargrannar på ön både misstänker och misstänks.

Allt är inte frid och fröjd i sommaridyllen, och det finns hemligheter som till varje pris måste bevaras. Bakom syrenhäckar och rödmålade skärgårdshemman döljer sig såväl avundsjuka och bitterhet som sexuella frustrationer, otrohet och kriminalitet.

När ytterligare ett mord inträffar växer paniken, och Elsa måste tillsammans med den märkligt överengagerade åklagaren Matti Lark hitta gärningspersonen innan ön töms helt på folk.

Eller innan mördaren slår till igen.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokfabriken | Sidor: 398 | Utgivningsdatum: 14 juni 2022


Mina åsikter om boken: 

Underström är en välskriven och oförutsägbar kriminalroman. Det är en detaljrik berättelse som fångar läsarens uppmärksamhet med dess miljöbeskrivningar och färgstarka karaktärer, och Magnus Abrahamsson har verkligen gjort ett bra jobb med att skapa unika karaktärer och intressanta miljöer.

Handlingen har ett ganska långsamt tempo, vilket ibland blev något enformigt. Jag var under hela bokens gång intresserad av berättelsen, men jag hade önskat ett högre tempo för att få upp spänningen i alla moment. Generellt får jag känslan av att boken mer är en relationsroman än en deckare, just eftersom det finns ett stort fokus på relationer och på karaktärernas tankar, liv och känslor. Just deckare-biten saknade jag i många delar av boken. Jag hade, upptill allt drama som utspelade sig i karaktärernas liv, velat se ett större fokus på morden och utredningen.

Huvudkaraktären Elsa Kahn är en någorlunda genomtänkt karaktär, men jag hade velat få en djupare bild av hennes personlighet. Det känns som att vi endast har skrapat på ytan kring hennes egenheter, och jag hade velat se ett bättre fokus på hennes polis-liv. Men trots detta blev jag väldigt nyfiken på henne som karaktär, och jag vill mer än gärna läsa nästa del i serien.

Generellt är Underström en läsvärd kriminalroman som fängslar läsaren med alla detaljrika miljöer och fina beskrivningar om karaktärernas liv. Det är en perfekt bok när man vill läsa något välskrivet och genomtänkt. En helt fantastisk debut!

Bokrecension: Vallmosystrar

Stort tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

vallmosystrar bokomslag


VALLMOSYSTRAR – JOSEFINE SANDBLOM

★★★★✩- 4/5


En och annan vit lögn drar alla. Så även trettioåttaåriga Lorina Vallmo. Hon, som helt saknar biologisk klocka, ljuger hejdlöst när omgivningen irriterande ofta påtalar att det är dags för henne att bilda familj. Andra tycks inte förstå att hon redan har allt hon önskar av livet: ett arbete hon trivs med, en fantastisk vindsvåning tillsammans med sambon Petri, härliga vänner och en nära relation till sina systrar.  

Ett bröllop är också i antågande. Förvisso ljuger hon om det med, men hon har sina anledningar.  

När en okänd kvinna en dag skickar ett brev med ett par få, men brutala ord, rämnar alla Lorinas framtidsplaner. Hon får högst ofrivilligt ett barn på halsen och hennes förmåga att ljuga sig fram i livet verkar inte längre kunna hjälpa henne ett dugg.  

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Lind & Co | Sidor: 287 | Utgivningsdatum: 14 juni 2022


Mina åsikter om boken: 

Ännu en välskriven feelgood skriven av Josefine Sandblom! Vallmosystrar bjöd på en lättsam och underhållande läsning fylld av färgstarka karaktärer och roliga scener. Jag satt fastklistrad framför boken under hela läsningens gång, och fastnade snabbt för karaktärerna och deras unika egenheter.

Handlingen har ett högt tempo, men samtidigt har Josefine Sandblom gett utrymme till karaktärernas tankar och utveckling. Läsaren får tid till att lära känna karaktärerna, vilket leder till att de blir enkla att tycka om. Jag fastnade speciellt för Blossom och hennes härlig personlighet, men även för Lorina och hennes ibland något bittra tankar.

Jag hade dock önskat mig mer miljöbeskrivningar i boken. Under läsningens gång får vi följa karaktärerna genom sommaren och hösten, men jag fick inte en tydlig känsla för någon av årstiderna. Det hade gett mer liv till handlingen om miljöerna hade beskrivits, både inomhus -och utomhusmiljöerna.

Men bortsett från detta är Vallmosystrar en välskriven, mysig och charmig feelgoodroman som jag starkt kan rekommendera er alla att läsa. Jag tycker speciellt om att Josefine Sandblom, till jämförelse med hennes tidigare böcker, har en mer allvarlig ton i handlingen. Det gav ett fint djup till karaktärerna, och jag hade mer än gärna läst fler böcker som denna. Varmt tips!

Bokrecension: Det sista han sa

Stort tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

Det sista han sa bokomslag


DET SISTA HAN SA – LAURA DAVE

★★★✩✩- 3/5


Skydda henne.

En flicka knackar på dörren och lämnar en lapp till Hannah Hall. Den är från Owen, hennes man. Trots sin förvirring och sina farhågor förstår Hannah direkt vem som avses: Bailey, Owens sextonåriga dotter som förlorade sin mamma i späd ålder och som vill ha så lite som möjligt med sin styvmor att göra.

Hannahs desperata samtal till Owen förblir obesvarade, FBI anhåller hans chef och både de och polisen dyker oannonserade upp vid deras hem. Hon förstår att mannen hon gifte sig med för ett år sedan inte är den han utgett sig för att vara.  Den enda länken till att få reda på vem Owen egentligen är och varför han har försvunnit är Bailey. När de tillsammans börjar lägga ihop pusselbitarna inser Hannah och Bailey att livet aldrig mer kommer att bli detsamma

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Nona | Sidor: 349 | Utgivningsdatum: 7 Juni 2022


Mina åsikter om boken: 

Det sista han sa är en fängslande roman där läsaren, tillsammans med karaktärerna, får lista ut en djupt begraven hemlighet. Det är en snabbläst bok som jag direkt fastnade för, men ibland blev jag något ointresserad av handlingen och karaktärerna då det i vissa fall blev lite enformigt.

Under bokens gång får läsaren följa Hannah och Bailey, två karaktärer som, trots deras olikheter, är en väldigt spännande duo som jag gärna hade velat lära känna mer på djupet. Men jag fick tyvärr inte en tillräckligt tydlig bild av deras personligheter. Det kändes som att Laura Dave fokuserade mer på en spännande handling än på intressanta, älskvärda karaktärer.

Handlingen är snabbläst och intressant, men vissa moment blev något långdragna vilket gjorde att jag ibland kände för att hoppa över vissa stycken. Vissa händelser kändes dessutom överdramatiserade, vilket gjorde att jag tillslut tappade intresset för vad som skulle hända sen. Generellt är handlingen välskriven, men upplägget och bokens känsla fall inte riktigt mig i smaken.

Bortsett från den något överdrivna handlingen är Det sista han sa en bra roman som passar utmärkt för er som tycker om böcker fyllda av hemligheter, relationer och intressanta karaktärer. Laura Dave har gjort ett bra jobb med pusselbitarna som under bokens gång föll på plats hos karaktärerna och hos läsaren, vilket även är anledningen till att jag fortsatte läsa.

Bokrecension: Ingen ska skonas

Stort tack till Ordfront förlag för recensionsexemplaret!

Ingen ska skonas Bokomslag


INGEN SKA SKONAS – JOHAN BRÄNNSTRÖM

★★★★✩- 4/5


Ett bostadshus fullt av döda hyresgäster. Det blir den chockerande starten för Mikaela Sköld på hennes nya jobb som handläggare på polisens underrättelsetjänst. Dådet tycks först vara gängrelaterat men snart förs utredningen in i en annan riktning. Ingen ska skonas är en oupphörligt spännande thriller där jakten på den skoningslösa mass­mördaren ständigt tar nya vändningar.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Ordfront förlag | Sidor: 414 | Utgivningsdatum: 25 maj 2022


Mina åsikter om boken: 

Ingen ska skonas är den tredje boken i serien om Mikaela Sköld, och vilken spännande fortsättning! Johan Brännström har återigen skrivit en thriller värd att läsas, där aktuella samhällsproblem flätas samman med intressanta karaktärer och rafflande scener. En perfekt bok till sommarens nervkittlande läsning!

Handlingen kommer igång fort, och under första halvan av boken var det omöjligt att sluta läsa. När jag hade läst hälften av boken kändes handlingen dock något långsam och ointressant, och jag fick ibland kämpa mig igenom vissa kapitel.

Karaktären Mikaela Sköld har jag verkligen fastnat för. Hon är en stark och modig karaktär som inte säger nej till en utmaning, samtidigt som hennes impulser ibland skapar kaos i hennes liv. Stefan är ännu en karaktär som jag tycker om, trots hans irrationella beslut angående hans privatliv. Båda dessa karaktärer hade jag mer än gärna velat följa i flertalet böcker framöver.

Generellt är Ingen ska skonas en välskriven, nervkittlande och väl genomtänkt thriller som jag starkt kan rekommendera till er alla. Det är en berättelse som skapar tankar och reaktioner hos läsaren, speciellt eftersom den handlar om ett aktuellt samhällsproblem. Starkt tips!

Bokrecension: Champagnekorkar och cateringkaos

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

champagnekorkar och cateringkaos bokomslag


CHAMPAGNEKORKAR OCH CATERINGKAOS – FRIDA GRÅSJÖ

★★★★✩- 4/5


Tredje boken i Rosnäs-serien

Cecilia »Cilla« Blom sitter fast i vardagspusslet. Det är slitsamt att driva företag och cateringfirman går knappt runt. Att vara mamma till tvillingflickor tar också på krafterna, och det blir inte lättare när relationen till maken Dieter knakar i fogarna.
När tv-programmet Kär och galen ska spela in några avsnitt i Rosnäs blir Cilla indragen i en matlagningstävling med chans till en stor prissumma och en egen tv-show. Men motståndet i form av den galna countrysångerskan och grillspecialisten Maggan är tuffare än vad Cilla trott. Maggan tycks spela fult och nu är det upp till Cilla att testa vad hennes eget samvete tillåter.
Mycket står på spel och Cilla ser en chans att rädda sin cateringfirma. Samtidigt måste hon bestämma sig för om hon kan, och vill, lappa ihop sin familj. För vilken typ av frihet är hon egentligen ute efter?

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 223 | Utgivningsdatum: 8 april 2022


Mina åsikter om boken: 

Ännu en välskriven feelgood av Frida Gråsjö! Champagnekorkar och cateringkaos är tredje delen i Rosnäs-serien och återigen blir jag hänförd av Frida Gråsjös kreativitet och hennes lättsamma och följsamma skrivsätt. Jag satt fastklistrad framför boken under hela läsningens gång, och jag kan inte göra annat än att varmt rekommendera den till er alla.

Handlingen har ett högt tempo där humor och glädje är sammanflätat med ilskna humör och missförstånd. Det var underbart att få återse Bea och Agge från de tidigare böckerna i serien, samtidigt som det var spännande att få följa Cilla och hennes matlagningskunskaper. Det var dessutom helt underbart att få läsa om Cillas matlagning i boken – ju mer jag läste desto hungrigare blev jag!

Det är något speciellt med Frida Gråsjös karaktärer för jag tycks fasta för varenda en. Cilla är en spännande karaktär med ett underhållande humör, och redan efter första sidan fastnade jag för hennes egenheter. Efter tre böcker i serien känner jag mig nu som en del av Rosnäs och dess invånare, och det är helt underbart!

Champagnekorkar och cateringkaos är en färgstark, underhållande och snabbläst feelgood. Det är en berättelse fylld av humor, trovärdiga karaktärer och spännande matkombinationer som gör att jag mer än gärna hade velat läsa en till bok om Cilla och hennes familj. Ett varmt tips till sommarens mysiga läsning!

Tidigare recenserade böcker i serien: 

 argbiggornas antikvariat omslag

Bokrecension: Frostänglar

Stort tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!


FROSTÄNGLAR – RAMONA IVENER

★★★✩✩- 3/5


Kriminalkommissarie David Ritter befinner sig i sitt semesterhus på Gotland, när en sexårig flicka försvinner plötsligt. Det dröjer bara timmar innan ytterligare ett barn anmäls saknat. Nästa dag hittas ett av barnen livlöst i snön och paniken bryter ut på ön. Den lokala polisen inser snabbt att de behöver Ritters hjälp.

Jakten på förövaren blir till en otäck kamp mot klockan, där varje ledtråd bara leder till nya vändningar och fler frågor. Ju närmare sanningen Ritter kommer, desto mer skrämmande ter sig fallet och han inser att han åter är hack i häl på en sinnessjuk galning.

Frostänglar är den fristående uppföljaren till Nattväkten och andra delen i serien om den intuitive kriminalkommissarien David Ritter.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Nona | Sidor: 351 | Utgivningsdatum: 15 februari 2022


Mina åsikter om boken: 

Frostänglar är andra delen i serien om David Ritter, och eftersom jag fullkomligt älskade Nattväkten hade jag höga förväntningar på denna uppföljare. Men tyvärr levde den inte riktigt upp till mina förväntningar.

Karaktärerna är, precis som i förra boken, väl genomtänkta och enkla att lära känna. Det var dessutom spännande att få återse Ritter och hans team, och det var någorlunda enkelt att komma in i handlingen. Jag kan tänka mig att Frostänglar fungerar felfritt att läsa som fristående, men det hjälper samtidigt läsaren att veta vad som hände i Nattväkten då många diskussioner i boken handlar om den.

Handlingen har ett högt tempo och innehåller mängder av obehagliga och grova scener. Ramona Ivener har återigen skrivit en thriller som sätter sig på läsarens nerver, för jag blev obekväm i många av de brutala och rafflande momenten. Under läsningens gång hade jag väldigt svårt att sluta läsa då berättelsen innehöll många spännande vändningar, vilket skapade en nyfikenhet hos mig.

Dock kändes berättelsen något förutsägbar, och jag kunde tidigt i boken förutspå hur den skulle sluta. Vilket tyvärr kändes lite enformigt. Men bortsett från detta är Frostänglar en välskriven, obehaglig och oerhört snabbläst thriller som jag absolut kan rekommendera till sommarens spännande läsning.

Tidigare recenserade böcker i serien:

Nattväkten bok omslag

Bokrecension: Du kan inte fly ödet

Stort tack till författaren och Storge Förlag för recensionsexemplaret!


DU KAN INTE FLY ÖDET – PAULINA NY

★★★✩✩- 3/5


Flygrädda Iris måste utmana sin rädsla när hennes syster, Viola, ska gifta sig. Till skillnad från ordningsamma Viola, virvlar Iris in likt ett yrva der på Köpenhamns flygplats för att kunna delta på sin systers möhippa. Efter att försökt döva sin flygrädsla med en och annan drink för mycket, faller hon bokstavligen i knät på en mörkögd främling. Främlingen väcker genast känslor hos henne som hon trodde försvunnit för gott.

Jace, en uppåtstigande musiker, vars liv borde vara en dans på rosor, bär istället på en djup sorg och skuld som får honom vilja stöta bort alla i sin närhet. Men det är något med den pratglada kvinnan som han inte kan sätta fingret på , och som får honom att vackla i sitt personliga löfte om att aldrig släppa in en kvinna i sitt liv igen. När de landar, är hon borta innan han hinner blinka.

Men vad Iris och Jace inte vet, är att deras vägar ska korsas många gånger till.

Du kan inte fly ödet är en omtumlande kärleksroman om två människor som förs samman av en slump, eller är det ödet som bestämt att just de ska träffas?

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Storge Förlag | Sidor: 308 | Utgivningsdatum: 1 mars 2022


Mina åsikter om boken: 

Du kan inte fly ödet är en kärleksroman som inte riktigt nådde upp till mina förväntningar. Handlingen är förutsägbar, kärleken saknar gnista och karaktärerna är något färglösa. Men samtidigt finns det potential för andra boken i trilogin.

I början av boken fastnade jag för huvudkaraktärerna Iris och Jace, men efter några kapitel kändes båda karaktärerna för klyschiga och typiska. Jag hade önskat mer djup i karaktärernas liv, känslor och tankar. Iris och Jace saknade dessutom kemi, vilket resulterade i att den härliga gnistan som läsaren vill känna mellan karaktärerna inte riktigt nådde fram.

Handlingen blev tillslut något enformig eftersom den hela tiden återkom till karaktärernas missförstånd och irritation, vilket tillslut skapade en frustration hos mig. Jag hade, istället för kärleksgnabbet, velat lära känna karaktärerna bättre och fått en djupare inblick i deras liv och familjerelationer, vilket i sig hade skapat en mer genuin och välskriven handling.

Generellt är Du kan inte fly ödet en okej kärleksroman som absolut har sina fina ögonblick och härliga kärleksscener, men den nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Jag hade velat se mer gnista, mer pirriga moment och mer djup i både karaktärer och handling. Men Paulina Ny skriver på ett följsamt och lättsamt sätt, vilket verkligen höjde betyget på boken och gör att jag kommer läsa mer av författaren i framtiden.

Bokrecension: Tusen piskrapp

Stort tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

tusen piskrapp bokomslag


TUSEN PISKRAPP – NIS JACOB

★★★★✩- 4/5


Den danske serimördaren som den ryska polisen Inessa Artemiev har varit på jakt efter genom Europa har lyckats överlista och kidnappa henne. Hon är i hans våld och Wolf beger sig mot Krakow i en desperat jakt på seriemördarens gömställe. Det blir en ojämn kamp mot klockan Wolf måste hitta Inessa innan galningen torterar och tar livet av henne, innan han lägger ut dådet för allmän beskådan på internet.

I Saudiarabien tilldelas en bloggare femtio av tusen piskrapp bunden i en stolpe. Hans enda brott var att uttrycka en åsikt om landets religiösa regim. Wolf får i uppdrag av organisationen han jobbar för att befria den fängslade bloggaren innan han hinner utsättas för fler delar av sitt spöstraff. Samtidigt, hemma i Danmark, står Wolfs psykiater Anna inför ett allvarligt dilemma. Hon har nämligen fått bevis för att han har ingått i ett olagligt uppdrag i Afghanistan.

Wolf inleder en kamp mot klockan och det förflutnas demoner i hopp om att rädda fler än ett liv. Men klarar han att inte ge efter för den stenhårda pressen?

Detta är den andra boken om den oberäknelige före detta elitsoldaten Andreas Wolf.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Nona | Sidor: 317 | Utgivningsdatum: 1 december 2021


Mina åsikter om boken: 

Tusen piskrapp är fortsättningen på Den döde ryssen, och återigen får läsaren följa Wolf och Inessa i deras nervkittlande äventyr. Till skillnad från första boken i serien började denna oerhört spännande, och jag hade väldigt svårt att sluta läsa.

Karaktärerna Wolf och Inessa är två intensiva karaktärer som driver berättelsen framåt på ett välskrivet och spännande sätt, vilket skapar en snabbläst och genomtänkt berättelse. Jag fick dock känslan av att Nis Jacob i denna bok har fokuserat på spännande händelser istället för karaktärsutveckling – och jag hade gärna sett en sammanflätad version av både och.

Men bortsett från detta är Tusen piskrapp en riktigt laddad thriller som spelar på läsarens nervositet, för karaktärerna får knappt en lugn stund i hela boken. Det går från actionscener till actionscener, vilket dock skapade en något orealistisk känsla för mig. Karaktärerna gjorde dessutom stora missar, vilket inte heller kändes trovärdigt.

Tusen piskrapp är en läsvärd thriller som passar er som tycker om actionfilmer med intensiva, grova och obehagliga inslag. Nis Jacob har återigen skrivit en rafflande berättelse, och jag ser mycket fram emot del tre i serien om Andreas Wolf!

Andra recenserade böcker i serien:

den döder ryssen omslag

Translate »