Bokrecension: Familjen Bridgerton #1 – En annorlunda allians

familjen bridgerton 1


FAMILJEN BRIDGERTON: EN ANNORLUNDA ALLIANS – JULIA QUINN

★★★★★ – 5/5


Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.
Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Åtta syskon, med förnamn i alfabetisk ordning. Första delen i serien om Familjen Bridgerton i 1800-talets England.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Lovereads | Sidor: 414 | Utgivningsdatum(pocket): 12 maj 2020


Mina åsikter om boken: 

Jag är glad att jag bestämde mig för att läsa denna boken, för jag är helt fast. Familjen Bridgerton: En annorlunda allians är första boken av 8 i Familjen Bridgerton serien, och det är en fantastisk start på familjedramat. Genom passion och humor har Julia Quinn skapat en romance i precis min smak. Jag fastnade för alla underbara, genuina karaktärer och jag fastnade speciellt för hur berättelsen förs framåt – för det finns nämligen något spännande och intressant i varenda kapitel. 

Humorn hos karaktärerna är helt underbar, och jag fick mig ett par goda skratt under läsningens gång. Dessutom bjuder En annorlunda allians på en fin introduktion till alla karaktärer (det finns många, men jag kommer ihåg varenda en!). Ibland är det svårt att memorera alla personer i en bok, men det var inget problem här. Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till er. För vare sig om ni gillar historisk romance eller är helt ny i genren, så kommer ni älska denna boken. Varmt, varmt tips!

Serierecension: For The People – Säsong 1

for the people poster


FOR THE PEOPLE – SÄSONG 1

★★★★✩ – 4/5


Sex unga, begåvade advokater arbetar med högprofilerade fall på motsatta sidor i rättssalen. När deras liv vävs in i Amerikas mest prestigefyllda domstol sätts både privatliv och yrkesliv på prov.

Längd: 10 avsnitt | Seriepremiär: 13 mars 2018 | Distributör: ABC

 

Mina åsikter om säsongen:

For The People är en advokatserie som innehåller allt från politik till romantik. Jag har sett många advokatserier, och oftast är det för mycket fokus på just advokaternas privatliv istället för olika rättsfall. I denna serie får vi följa 8 olika advokater, men seriens fokus ligger på hur dessa karaktärer löser olika fall. 

Jag tycker det var otroligt intressant att följa så många olika karaktärer, och hur de möter varandra i rättssalen. Det finns ett fint djup och en fin dynamik i handlingen som skapar en nyfikenhet och ett intresse. Även om serien innehåller romantik, så är det lagt åt sidan för att istället ge fokus till just rättsfallen och politiken.

Jag kan starkt rekommendera denna till er alla. Trots att den ibland blev enformig så fanns det många hårresande ögonblick som jag verkligen fastnade för. Dessa ögonblick är en stor del till varför jag tycker om serien så mycket, just för att den tar upp hemska, irriterande ämnen och förklarar detta på maffiga sätt. Stort tips!

Bokrecension: Oslagbar

Stort tack till författaren, C N Persson för recensionsexemplaret!

oslagbar cn persson


OSLAGBAR – C N Persson

★★★✩✩ – 3/5


Anton är lyckligt nyförälskad i flickvännen Nora. Men varför dras hans ögon då mot Sandy gång på gång? Han är inte intresserad av henne. Inte egentligen. Allt Anton önskar är att få vara som alla andra. Den perfekta fasaden har han putsat på hela sitt liv, den som hemlighåller vem han egentligen är. Men att vara Superhjälten Axius lärling är någonting som förväntas av honom, ingenting han själv önskar. Han ska viga sitt liv åt att rädda människor i nöd. Men om någon får veta vem han egentligen är riskerar han att försvinna spårlöst. Vilket myndigheterna sett till att så många av deras sort redan gjort.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Visto Förlag | Sidor: 273 | Utgivningsdatum: 6 maj 2020


Mina åsikter om boken: 

Jag blev snabbt intresserad av Oslagbar eftersom jag har inte läst så mycket om superhjältar innan. Dock märkte jag snabbt att boken mest handlar om tonårsdrama istället för att ha fokus på just superhjältarna. Detta kan vara både bra och dålig beroendes på läsarens intresse. Jag hade velat veta mer om Supers och hur den världen fungerar, och dessutom hade jag velat ha mer djup i berättelsen generellt. Själva handlingen gick också väldigt snabbt fram, och jag kände mig nästan lite stressad av att man knappt fick hamna i en händelse innan det fortsatte till något nytt. 

Många delar av Oslagbar (främst där superhjältarna fick fokus) var väldigt spännande och jag kunde då inte sluta läsa, dessutom är boken generellt väldigt snabbläst då jag läste ut den på någon dag. Samtidigt är relationerna också spännande att följa, eftersom det händer så mycket i dem.

Alla karaktärer är intressanta och trovärdiga. Jag ville gärna tycka om Anton, men jag fann mig ofta irriterad över hans val och hans svar mot andra karaktärer. Samtidigt är detta också intressant då han verkligen betedde sig som en tonåring, vilket var roligt att läsa om. C N Persson har skapat en intressant och spännande berättelse som jag absolut kommer fortsätta följa, för detta är bara första delen om superhjältarna i Skottsholm och det ska bli spännande att se hur Maddoxx utvecklas i nästa bok. 

Bokrecension: Ensamvarg (Flocken #1)

Ensamvarg omslag


ENSAMVARG – SARA DALENGREN

★★★★✩ – 4/5


Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. Hon lever ensam, omgiven av Hökensås skogar, med när hon tar sig an en skadad främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Ensamvarg är en spännande och humoristisk paranormal romance om att hitta kärleken trots att man inte är som alla andra.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Seraf förlag | Sidor: 270 | Utgivningsdatum: 27 juli 2018


Mina åsikter om boken: 

Oj så positivt överraskad jag blev av Ensamvarg. Jag skulle absolut kunna påstå att detta är vår svenska version av Twiligt (förutom vampyrerna!), då boken innehåller het kärlek och mystiska vargar. Något som gör boken så underbart unik är de djupa, charmiga karaktärerna som man inte kan göra annat än att älska. För vem tycker inte om en thrillerförfattare med en förkärlek till hemska skräckfilmer, eller en varulv med en mysig ödmjukhet i sig?

Handlingen är dynamisk, mysig och spännande. Kanske att händelserna är något förutsägbara, men inte på en extrem nivå då jag inte lägger mycket värde i det. Tillsammans med den spännande handlingen så är miljöbeskrivningarna också underbara, och jag kunde verkligen se skogarna och Miriams hem framför mig.

Jag ser fram emot nästa del av serien, som jag så snabbt som möjligt ska köpa hem. För jag blev verkligen förälskad i denna berättelse och jag kan inte sluta tänka på hur fortsättningen kommer vara. Detta är min första bok av Sara Dalengren, och absolut inte den sista. Stort tips!

Serierecension: The Fosters – Säsong 1-2

the fosters season 1-2


THE FOSTERS – SÄSONG 1-2 

★★★★✩ – 4/5


Tonåriga Callie Jacobs placeras i ett fosterhem hos det lesbiska paret Lena och Stef och deras brokiga blandning av både biologiska, adoptiv- och fosterbarn.

Längd: 41 avsnitt | Seriepremiär: 3 juni 2013 | Distributör: Freeform

 

Mina åsikter om säsongen:

The Fosters är en mysig serie fylld med vardagsproblem och familjekonflikter. Jag tycker speciellt om relationerna i serien, både kärleksparen och familjerelationerna. Som tittare fylls hjärtat med värme för alla dessa underbara karaktärer, och det finns inget bättre än att börja älska en serie på detta sättet. Ett stort plus till betyget är djupet i alla karaktärer. Det känns som att jag är en del av familjen Adams Foster, och det är helt underbart. 

Något som jag kan tycka är negativt är att serien snabbt kan kännas enformig, då det egentligen kommer upp samma problem i flera avsnitt. Dock är detta samtidigt en del av seriens charm, just för att den speglar familjelivet så genuint. Sedan har jag också en “hata-älska relation” till Brandon och Callie. För jag vill på något sätt att paret ska vara tillsammans, men samtidigt inte. Serien spelar mycket på just den relationen, och det är både spännande och irriterande.

Säsong 1 och 2 av The Fosters är absolut värda att se, speciellt på grund av alla härliga känslor och genuina problem. Jag kommer absolut att se vidare, för jag älskar verkligen den mysiga, familjära känslan. 

Bokrecension: Villa Havsbris

villa havsbris


VILLA HAVSBRIS – CAROLINE SÄFSTRAND

★★★✩✩ – 3/5


Tre personer sökes för renovering av anrikt kurhotell under två månader. Lön: boende och mat. Krav: du är händig och har ett lätt bagage

Sophie återvänder motvilligt till sin barndomsort Skepparkroken när hennes mamma dör. Huset hon har vuxit upp i det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som Sophie trodde var sålt tillhör plötsligt henne. Planen att genast återvända till livet i Berlin ställs helt på ända.

Villa Havsbris, som har gått i arv i generationer och som under sin storhetstid fylldes av poeter och författare, är nu slitet och nedgånget. Sophie är fast besluten att sälja huset, det väcker alldeles för många minnen till liv. Eftersom hon själv inte är det minsta händig söker hon hantverkare som mot mat och husrum kan ge huset lite av sin forna glans tillbaka. Inom kort flyttar Isak, Martin och Katja in, alla i behov av en paus från sina vanliga liv. Till en början flyter allt på, men är deras bagage så lätt som de påstått?

Ella, den döva damen i grannhuset, har i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Hon bär också på en tung hemlighet en hemlighet om Sophies familj. Ska Ella berätta vad hon vet för Sophie eller inte?

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Norstedts | Sidor: 313 | Utgivningsdatum: 19 juni 2019


Mina åsikter om boken: 

Jag är ett stort fan av Caroline Säfstrands böcker, men denna blev jag besviken på. Villa Havsbris har en lite för långsam handling, och händelserna är inte tillräckligt spännande för att fängsla läsaren. Men bokens karaktärer och relationer är, som alltid i Säfstrands böcker, charmiga och unika.

Boken känns unik med dess handling om “arbete i utbyte mot mat och husrum”, och det är alltid lika intressant att läsa om renoveringar av gamla villor. Jag tycker dock att handlingen hade kunnat bli bättre, speciellt om den hade innehållit fler oväntade vändningar och spännande händelser. 

Jag hade höga förväntningar på denna, men tyvärr blev jag besviken. Helheten av boken är bra och unik, men den var samtidigt för enformig för min smak. Jag kan trots detta rekommendera Villa Havsbris till er alla, just för att Caroline Säfstrand är en underbar författare som alltid skapar mysiga och unika berättelser. 

Serierecension: The Order – Säsong 2

the order season 2 poster


THE ORDER – SÄSONG 2 (2020)

★★★✩✩ – 3/5


I säsong 2 av The Order fortsätter rivaliteten mellan varulvarna och magikerna. Demoner, rebeller och andra problem uppstår.. och hur kommer relationen mellan Alyssa och Jack att utvecklas?

Längd: 10 avsnitt | Seriepremiär: 18 juni 2020 | Distributör: Netflix

 

Mina åsikter om säsongen:

The Order är en serie fylld med magi och konflikter. Jag blev snabbt fast i seriens första säsong och jag såg fram emot säsong 2, men jag är väldigt besviken. Säsong 2 av The Order innehåller onödiga händelser och konstiga vändningar, det är karaktärer som helt ändrar åsikter och problem som känns överdrivna och för mycket. Säsongen innehåller 10 avsnitt, och jag vet inte varför. För det finns för mycket utfyllnadsproblem.

I första säsongen älskade jag Alyssa och Jacks relation, men nu känns den istället för utarbetad. Paret hatar varandra, för att sedan älska varandra igen.. Varför egentligen? Det ger inget nytt till handlingen, utan istället skapar det irritation hos tittaren.

the order season 2

Trots alla dessa negativa åsikter, så tycker jag ändå om säsong 2. Det finns alltid en härlig spänning i bakgrunden som gör att man inte kan sluta kolla. I säsong 1 tyckte jag att handlingen saknade djup, och det kan jag tycka nu också. Det finns ingen djupare betydelse för alla händelser, och det skapar en lite enformig serie.

Som ni säkert märker har jag blandade känslor kring denna serie, och speciellt kring denna säsong. Även om det finns mycket negativt i min recension så tycker jag ändå att serien är värd att se, för den är unik och spännande. Om man gillar action, fantasy och spänning passar denna serien perfekt. Men det finns betydligt bättre serier att kolla på än denna.

Läs min recension av The Order – Säsong 1. 

Bokrecension: En hemlighet förde mig hit

Tack till författaren, Lisa White för chansen att läsa din bok!

en hemlighet förde mig hit omslag


EN HEMLIGHET FÖRDE MIG HIT – LISA WHITE

★★★★✩ – 4/5


Amanda Rice har drömt om en enda sak så länge hon kan minnas;att jobba på Sveriges bästa advokatfirma, Stjärnströms och Stjärnströms. När hon får beskedet att jobbet är hennes inser Amanda att hon ska jobba sida vid sida med Stockholms bästa advokat Thomas Stjärnström, även känd som stans största player. Han är snygg, mäktig och väl medveten om det. Adam är den heta mäklaren som får Amanda på fall även om hon lovat sig själv att lägga all sin tid på karriären, inte kärlek.

Plötsligt får hon händerna fulla med två hunkar som slåss om hennes uppmärksamhet och livet tar en helt annan riktning än hon hade planerat.

Det dröjer inte länge innan Amanda inser att Adam och Thomas har ett mörkt förflutet och dessutom visar det sig att Amandas familj har en hemlighet som kommer att sätta hennes dröm och kärlek på spel. Fen hemlighet förde mig hit är Lisa Whites debutroman och första delen i en het svensk romance-serie.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Nicole Publishing | Sidor: 436 | Utgivningsdatum: 29 maj 2019


Mina åsikter om boken: 

Kärlek, missförstånd och hemligheter är en fin sammanfattning av En Hemlighet förde mig hit. Lisa White har en förmåga att skapa härliga berättelser som fängslar läsaren direkt, inte bara på grund av den passionerade kärleken utan också på grund av den händelserika handlingen. 

En hemlighet förde mig hit är otroligt snabbläst, för även om boken är över 400 sidor så känns handlingen aldrig enformig eller långtråkig. Det är underbart att läsa en berättelse som har spännande vändningar på varje sida, och Lisa White har verkligen lyckats med det. 

Visst är händelserna ibland något klyschiga, och det finns en del förutsägbara vändningar. Men trots detta så tycker jag verkligen om boken, just för att den är så charmig. 

Filmrecension: The Shallows (2016)

the shallows movie


THE SHALLOWS (2016)

★★★★★ – 5/5


I filmen “The Shallows” har Nancy begett sig ut ensam för att surfa vid en öde strand. Där och då attackeras hon av en skräckinjagande vithaj. Hon lyckas ta sig upp på en klippa, och befinner sig knappt 300 meter från land. Men för att kunna ta sig till säkerhet måste hon sätta sitt mod och sin viljestyrka på prov. Ska hon lyckas komma undan hajen med livet i behåll?

Längd: 1h 26min | Biopremiär: 9 september 2016 | Distibutör: Universal Sony  | Genre: Skräck, Thriller

 

Mina åsikter om filmen:

The Shallows kom ut 2016, och sedan dess har den varit en av mina absoluta favorit hajfilmer. The Shallows är välgjord, genomtänkt, snyggt filmad och innehåller dessutom ett fantastiskt skådespel. Blake Lively är alltid lika duktig på duken, och här gör hon ingen besviken.

Det mest unika med denna filmen är hur skräcken och ilskan är fångad genom Blake Livelys skådespel, hon fängslar tittaren direkt och låter oss inte slappna av förrän filmens slut. Dessutom innehåller The Shallows också vackra naturbilder och otroligt snygga scener, som också är en stor del till varför filmen är så bra.

the shallows press picture

Jag tycker speciellt om att filmen mest handlar om karaktärens överlevnad, istället för att hajen är i centrum. De flesta hajfilmer har hajen i närbild och skapar skräck genom det – men i The Shallows handlar allt om Nancys överlevnad. Regissören, Jaume Collet-Serra, har gjort ett fint jobb med dynamiken i handlingen, och som tittare märker man att han har lagt mycket jobb på detaljer.

Som en fin sammanfattning är The Shallows värd att se, inte bara på grund av Blake Livelys fantastiska jobb utan också på grund av den intensiva, välgjorda handlingen. Om du inte har sett denna än, se den!

Bokrecension: Jag är såld på dig

Tack till författaren, Lisa White för chansen att läsa din bok!

jag är såld på dig omslag


JAG ÄR SÅLD PÅ DIG – LISA WHITE

★★★★✩ – 4/5


Tiden som framgångsrik småstadsmäklare är över efter att bostadsmarknaden kraschat. Året har inte varit lätt för Ella Grape. Hon har förlorat sin ungdomskärlek, lägenhet och snart sitt mäklarjobb.

En dag kliver Christoffer Hamilton, Stockholms heta och absurt rika fastighetsägare, in på hennes kontor och söker efter någonting som bara hon kan erbjuda.

Vad som borde varit en oskyldig romans blir allt annat än just det. Plötsligt kantas tillvaron av känslor som exploderar, galna missförstånd och spöken från det förflutna som hotar att förstöra alltihop.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Nicole Publishing | Sidor: 249 | Utgivningsdatum: 27 september 2019


Mina åsikter om boken: 

Jag är såld på dig är en snabbläst, underbar bok som fängslar läsaren direkt. Lisa White har skapat fina detaljer (såsom det röda läppstiftet, riktigt härligt!) och charmiga karaktärer, och alla detaljer och relationer för handlingen framåt fint och skapar en bra helhet. 

Boken innehåller en del tuffa ämnen, vilket också är en fin detalj till helheten. Dessa viktiga ämnen väger upp bokens något klyschiga relationer, och helt plötsligt får boken en mer allvarlig ton. Enligt mig skapar detta ett förtroende hos läsaren och visar att handlingen inte bara är en dans på röda rosor. Något jag hade velat se mer utav är djupare karaktärer, och en bättre bakgrund till karaktärerna, såsom historia, familj osv.

Jag kan varmt rekommendera Jag är såld på dig till er, speciellt eftersom den innehåller passionerade relationer och intressanta vändningar. Det är en bok som är utmärkt till er som är intresserade av romance och vill läsa något snabbläst och charmigt. Varmt tips!

Translate »