Bokrecension: Hotat rike (Realm Breaker #1)

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

hotat rike omslag


HOTAT RIKE – VICTORIA AVEYARD

★★★★✩- 4/5


Första boken i nya Realm Breaker-serien av författaren till Röd drottning

Corayne bor vid världens ände. År efter år ser hon sin piratmamma segla i väg mot äventyr hon aldrig kommer att få vara med på. Så när en mystisk lönnmördare och en till synes odödlig jätte dyker upp på Coraynes trappa och berättar att hon är den sista medlemmen i en utdöende blodsätt – och den enda person som kan rädda världen – blir det en chans för henne att ge sig ut på ett eget äventyr.
Men världen är i djupare fara än hon någonsin kunnat föreställa sig. Corayne och hennes bundsförvanter är ensamma i en värld som långsamt håller på att gå i bitar, och de har inte mycket mer än sitt slocknande hopp kvar att hålla fast vid.
Det är ingen hjältarnas tid Corayne lever i, men stort mod kan ibland blomstra i de mörkaste vrår. Och kanske kan det vara tillräckligt för att rädda allt

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 511 | Utgivningsdatum: 21 juli 2021


Mina åsikter om boken: 

Victoria Aveyard har gjort det igen! Hotat rike är en spännande och händelserik fantasy med älskvärda karaktärer och en oerhört välskriven handling. Det var svårt att sluta läsa om Corayne och gruppens äventyr, och jag fastnade snabbt för alla djupa och väl genomtänkta karaktärer.

Det finns ett fint djup i både handling och karaktärer, under bokens gång får läsaren följa berättelsen från flera olika karaktärers perspektiv och detta skapar en bra överblick över världen och alla karaktärers egenheter. Victoria Aveyard har verkligen lagt tid på att skapa unika personligheter som är enkla att tycka om; alla karaktärer har sina egna unika och speciella tankesätt och manér.

Hotat rike innehåller mycket action och nervkittlande scener, men också en hel del politik. Det är långa kapitel med mycket prat om makt, politik och hur karaktärerna ska lösa sina problem. Detta gör handlingen ännu mer levande och speciell, läsaren får följa med in i äventyret och in i karaktärernas tankar och idéer.

Hotat rike är en välskriven fantasy med ett detaljrikt världsbygge och nervkittlande intriger. Det är en läsning fylld av världsbyggets historia, gemenskap och fantastiska miljöer och trots att vissa delar av handlingen blev något enformiga, kan jag starkt rekommendera denna till er som vill läsa en fantasy med väl genomtänkta detaljer och fängslande vändningar. Jag ser mycket fram emot nästa del i serien Realm Breaker!

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »