Bokrecension: Den enda staden

Stort tack till författaren, Annah Nozlin för recensionsexemplaret!

den enda staden omslag


DEN ENDA STADEN: FYRA BERÄTTELSER – ANNAH NOZLIN

★★★✩✩- 3/5


Fyra berättelser. Tre sammanflätade noveller om hur den gamla civilisationen gick under, om hur tiden söndrades och hur en ny era tog sin början. En novell tvåtusen år senare, om två vänner som finner något i Arivells uråldriga bibliotek, något som borde få fortsätta vila i glömskans dunkel.

  • En natt att minnas
  • En profetia given
  • En magikers berättelse
  • Utanför ljuset

Novellerna går att läsa fristående från Annah Nozlins andra böcker, men tar plats i samma värld som Ekens dotter och Miras saga.

 

Köp boken här: Nozlin.se | Förlag: Annah Nozlin AB | Sidor: 172 | Utgivningsdatum: 2020


Mina åsikter om boken: 

Detta är min första bok skriven av Annah Nozlin, och verkligen inte min sista! Trots bokens enstaka 172 sidor så är karaktärerna och handlingen förvånansvärt genomtänkta och intressanta. Jag fängslades direkt av alla intressanta händelser och spänningen i alla berättelserna. Boken innehåller 4 berättelser som alla hänger ihop och som tillsammans skapar en väldigt fin helhet. Jag fastnade för alla karaktärerna men Diacasilla blev en stor favorit och jag hade gärna (jättegärna!) velat läsa en hel bok om henne. 

Den enda staden är en spännande och fängslande bok. Men ibland blev den något rörig med tanke på alla olika karaktärer som fanns med i berättelserna. Berättelsen om Irv och Marcius kändes också lite onödig, då den egentligen inte gav så mycket till bokens helhet. 

Bortsett från detta så bjöd Den enda staden på en intressant och händelserik läsning och jag kommer absolut att läsa fler böcker skrivna av Annah Nozlin!

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »