Filmrecension: Alita: Battle Angel (2019)

alita battle angel poster

 


ALITA: BATTLE ANGEL (2019)

★★★★★ – 5/5

Flera århundraden i framtiden hitta cyberläkaren Ido den medvetslösa Alita på ett skrotupplag i Iron City. När Alita vaknar upp, har hon inget minne kvar om vem hon är. En stark relation utvecklas mellan de två, tills dödliga krafter förföljer Alita och hotar hennes nya relationer. Alita upptäcker snart att hon har extraordinära stridskunskaper. Bestämd att avslöja sanningen kring sitt ursprung, ger hon sig ut på en resa för att möta orättvisorna i denna korrupta värld.

Längd: 122 min | Biopremiär: 13 februari 2019 | Distributör: 20th Century Fox

 

Mina åsikter om filmen: 

Alita: Battle Angel är en fartfylld film. Under filmens gång befinner sig Alita i flera strider där hon ofta har övertaget, det finns en typisk ”hon överlever alltid” känsla i bakgrunden. Jag gillade verkligen styrkan i filmen, den styrka som lämnar en chockad och fylld av adrenalin. Just det är filmens centrum, att Alita är bättre än alla andra (och samtidigt är hon protagonisten).

Det finns mycket som jag gillar med filmen, speciellt att den är spännande rakt igenom och eftersom jag verkligen gillar handlingens djup. I slutet vet man att det kommer en uppföljare, och man vill verkligen se mer av Alita. Jag tycker generellt att detta är en otroligt bra film och jag har knappt någon negativ åsikt att dela med mig av. Såklart är det en typisk sci-fi/action film, men den har sina unika egenskaper som gör den speciell. Kolla in den, den är otroligt bra!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »