Bokrecension: Guernseys litteratur- och potatisskalspajs sällskap

guernseys bok

 


GUERNSEYS LITTERATUR -OCH POTATISSKALSPAJSSÄLLSKAP – MARY ANN SHAFFER 

★★★★★ – 5/5

Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har då hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon då bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

Köp boken här: Bokus | Förlag: Brombergs Förlag | Sidor: 309 | Utgivningsdatum: 30 april 2018


Mina åsikter om boken: 

Jag måste börja med att skriva: detta är en av de bästa böckerna jag någonsin har läst. Att själva handlingen berättas genom brev från karaktär till karaktär skapar en unik och charmig känsla. Karaktärerna är personliga, unika och så verkliga att jag nästan tror att de lever på riktigt. Det är på grund av böcker som denna som jag älskar läsning, man läser om en värld som man själv vill befinna sig i och en värld som är helt underbart beskriven.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap är lika charmig som den låter. Som läsare möter man sorg, glädje, hemska minnen och underbara relationer som gör att man inte kan sluta läsa. Det enda negativa jag kan skriva om denna är att den kanske var lite för rörig då boken innehåller många olika karaktärer. Men det är inget som förstör handlingen, utan läsaren får bara tänka till ordentligt. Ett mysig bok som har en djup, känslofylld handling. 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »