Bokrecension: Satans sommar

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

satans sommar omslag


SATANS SOMMAR – KIM FABER & JANNI PEDERSEN

★★★★★- 5/5


Uppföljaren till succédebuten Vinterland.

Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.
Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.
Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.  

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 443 | Utgivningsdatum: 8 juni 2021


Mina åsikter om boken: 

Trots att jag inte läst den tidigare boken Vinterland var Satans sommar en fröjd att ta sig igenom. Handlingen är rakt på sak och har ett tempo som skapar spänning och intresse hos läsaren. Varje kapitel innehåller pusselbitar som för handlingen framåt på ett välgjort sätt och det är omöjligt att veta mördaren förrän de sista sidorna.

Satans sommar är en välskriven deckare med en perfekt blandning av action, pusselbitar, miljöbeskrivningar och karaktärsutvecklingar. Boken är genomtänkt och karaktärerna är alla intressanta och trovärdiga i deras tankar, handlingar och beslut. Jag kunde verkligen inte sluta läsa, allt på grund av det höga tempot och den händelserika handlingen.

Dessutom känns det nytänkande och nervkittlande att boken inte har ett tydligt avslut, utan att läsaren får en cliffhanger på vem som är den övergripande fienden i bokserien. Författarna har verkligen skapat en deckare där läsaren är engagerad i berättelsen, och där läsaren omöjligen kan lägga ifrån sig boken innan den är utläst. Välskriven, spännande och läsvärd!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »