Bokrecension: Återträffen

Stort tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

återträffen omslag


ÅTERTRÄFFEN – GUILLAUME MUSSO

★★★★✩- 4/5


En högstatusskola utanför Antibes täckt av snö
Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet
En ung kvinna som uppslukad av natten.

 

Franska rivieran, vintern 1992
En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med.
Ingen kommer någonsin att se dem igen.

 

Franska rivieran, våren 2017
Fanny, Thomas och Maxime var Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga, har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad.
Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Bokförlaget Nona | Sidor: 367 | Utgivningsdatum: 12 juli 2021


Mina åsikter om boken: 

Återträffen är en välskriven thriller fylld av familjehemligheter, relationer, vänskap och mord. Första halvan av boken fokuserar på vänskap och relationer där läsaren får en djup inblick i karaktärernas liv och deras historia. Andra delen av boken fokuserar på att lösa hemligheten som så länge har plågat karaktärerna, och denna del är oerhört spännande och snabbläst.

Guillaume Musso är en skicklig författare som genom intressanta karaktärer och djupa handlingar för läsaren genom en berg- och dalbana av tankar och känslor. Första delen av boken var aningen långsam, men samtidigt fick jag en fin bild av karaktärerna vilket jag uppskattade i bokens slut. Det blev djupare, mer känslosamt att ha lärt känna karaktärerna innan själva hemligheten kom ut.

Återträffen är en väl genomtänkt thriller som jag (trots den långsamma delen) inte kunde sluta läsa. Slutet tog nästan andan ur mig då jag verkligen inte kunde förutspå det, och jag tycker om hur författaren hela tiden chockar läsaren med oväntade vändningar och spännande händelser. Detta är en perfekt bok för er som vill läsa om relationer och djupa vänskapsband som har sammansvetsats genom gemensamma hemligheter. Välskriven, oförutsägbar och spännande!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lena skriver:

    Denna lät ju riktigt spännande!

Kommentera

Translate »