Bokrecension: När vi faller

Stort tack till HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret!

när vi faller omslag


NÄR VI FALLER – GABRIELLA ULLBERG WESTIN

★★★★✩- 4/5


Spänningsmästaren Gabriella Ullberg Westin släpper sjunde delen i Morden i Hudiksvall-serien. När vi faller är en historia om rikedom, fattigdom och en djup önskan om att räcka till.

En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Nyheten kommer som en chock för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson sätta staden på kartan.

Hantverkaren Henry Frisk stretar på för att få ekonomin att gå ihop som ensamstående pappa. En dag får han ett erbjudande som skulle ge honom pengar han aldrig trodde han kunde få, men det medför att han måste begå ett brott.Vad är han beredd att offra för att ge tonårssonen Dexter det han behöver?

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir alltmer komplex. Dessutom påverkas han privat, då relationen med kollegan Janna sätts på prov. Samtidigt hotar århundradets regnoväder att dra in över Hudiksvall. Det är bara en tidsfråga innan allt nått sin kulmen.

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: HarperCollins Nordic | Sidor: 352 | Utgivningsdatum: 12 april 2021


Mina åsikter om boken: 

Detta är första boken jag läser skriven av Gabriella Ullberg Westin och verkligen inte den sista! När vi faller bjöd på en händelserik handling fylld av intriger och intressanta karaktärer. Från början hade jag svårt att komma in i handlingen, men efter några kapitel hade jag istället svårt att sluta läsa. 

Boken är aktuell och tar upp intressanta ämnen som skapar en nyfikenhet hos läsaren, dessutom är handlingen så välskriven att läsaren inte har en aning om vem som är mördaren förrän de sista sidorna. Jag blev positivt överraskad av Gabriella Ullberg Westins skrivande, för hon har en personlig och genomtänkt känsla genom hela boken. Dock blev det enligt mig lite för beskrivande på vissa ställen (till exempel vissa miljöer), vilket fick mig att vilja hoppa över vissa stycken. 

Ibland kändes karaktärerna och vissa händelser överdrivna, och jag kom på mig själv att undra vad karaktärerna egentligen höll på med. Karaktärerna tog ofta dåliga beslut och kunde inte heller ta konsekvenserna av det, och vissa karaktärer kändes inte alls trovärdiga. Men samtidigt är detta en del av bokens charm, då det blir kaos och spännande i varje kapitel. 

När vi faller är en spännande kriminalroman som genom intressanta karaktärer och en väl genomtänkt handling fångar läsaren med storm. Jag kommer absolut läsa mer av Gabriella Ullberg Westin!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »