Bokrecension: Jag var hon

Stort tack till Lionvalley Publishing för recensionsexemplaret! 

jag var hon bokomslag


JAG VAR HON: TIO BERÄTTELSER FRÅN KVINNORNA SOM ÖVERLEVDE – MADELEINE GARTÈUS

★★★★✩ – 4/5

Esters dotter gömde sig i Pippi-tältet när pappa slog hennes mamma. Johanna blev tillsagd att sova på golvet som en hund och Adelina tvingades till sex ett par dygn efter att ha fött barn. De är tre av de tio kvinnor som berättar, men de delar tusentals kvinnors öde.
Kvinnor blir slagna, hotade, hånade, våldtagna, kontrollerade och nedvärderade. Skulden är mannens, men kvinnorna förtjänar att vara mer än brottsoffer i statistiken. Kvinnorna i boken överlevde. Annie är död.

Köp boken här: Bokus | Förlag: Lionvalley Publishing | Sidor: 152 | Utgivningsdatum: 15 april 2020


Mina åsikter om boken: 

Gripande, smärtsam men också väldigt välskriven. Jag var hon innehåller en blandning av viktig information och smärtsamma berättelser, och Madeleine Gartéus har ett underbart beskrivande i hennes meningar. Trots det hemska ämnet kunde jag inte sluta läsa boken, allt på grund av den växande frustrationen och irritationen inom mig över hur fruktansvärda händelser dessa kvinnor har varit med om.

Jag gillar hur Madeleine Gartéus har skrivit boken, det är en fin skildring av kvinnornas berättelser (smärtsamma, det var tufft att läsa) samtidigt som boken ger läsaren viktig information att komma ihåg. Boken lämnar mig med mycket tankar om samhället, vilket är en stor anledning till varför jag tycker att boken är så viktig. Jag tycker ni ska läsa denna, den är smärtsam att läsa men verkligen värd er tid. 

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »