Bokrecension: Feber

Stort tack till författaren & Ordfront förlag för recensionsexemplaret!

feber omslag


FEBER – JOHAN BRÄNNSTRÖM

★★★★★- 5/5


VAD HÄNDER MED våra barn när de lämnas ensamma på nätet? Vad hittar ett barn i de allra mörkaste delarna av Darknet som är så ondskefullt att vi vägrar tro på det?

Mikaela Sköld är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. Hon tvingas lämna sin febersjuka dotter ensam hemma och när hon kommer hem från jobbet är Vanja spårlöst försvunnen. Polisen har inte mycket att gå på, men Mikaelas egna efterforskningar pekar mot Darknet den dolda delen av nätet. Hennes sökande efter dottern tar henne allt djupare ned i en febrig och farlig värld, så mörk och depraverad att hon inte kunnat föreställa sig den i sina värsta mardrömmar. Och någonstans på nätet finns en klocka som tickar ned om tjugofyra timmar startar nästa show i The Red Room. Vågar du titta?

Sommarens mest nervpirrande deckardebut!

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Ordfront förlag | Sidor: 375 | Utgivningsdatum: 15 juli 2020


Mina åsikter om boken: 

Oj, oj oj! Johan Brännström har skrivit en otroligt spännande, fängslande och obehaglig deckare som jag inte kunde lägga ifrån mig. Handlingen är välgjord, har en fin uppbyggnad och är otroligt genomtänkt. Karaktärerna har ett trovärdigt djup, och man vill bara fortsätta följa deras upptäckter. En fantastiskt deckare!

Jag kan inte förklara Feber på ett annat sätt än att den är spännande in i minsta detalj. Från början får man följa mamman Mikaela och dottern Vanja i deras vardagliga liv, och efter några kapitel kidnappas Vanja och man får då följa polisens och Mikaelas upptäckter. Vem är kidnapparen? Och vem är personerna bakom The Red Room? Feber är väldigt obehaglig, och inte en bok för känsliga läsare. Jag hade problem att somna med boken i tankarna, för handlingen är så oerhörd genomtänkt och obehaglig. 

Men genom alla dessa obehagliga känslor blev jag också oerhört spänd över att läsa en så bra deckare! Johan Brännström har skapat en bok som jag kommer minnas, inte bara på grund av alla skrämmande moment utan också på grund av den välgjorda handlingen. En otroligt, otroligt bra debut!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »