Bokrecension: Så länge hjärtat kan slå

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

så länge hjärtat kan slå omslag


SÅ LÄNGE HJÄRTAT KAN SLÅ – BIRGITTA GUNNARSON

★★★★✩- 4/5


Varmhjärtad feelgood-debut om att våga börja om i livet.

Vid femtionio års ålder kan Bodil Olsson bittert konstatera att inte mycket har blivit som hon en gång drömde att det skulle bli.
Hon är besviken. På livet i allmänhet och på sin man Klas i synnerhet. Han som nyss ätit lunch med chefen, blivit högtidligt avtackad och nu gått i pension. Bodil kan redan se framför sig hur det kommer att bli, med honom sittande i mysbyxor framför teven hela dagarna.
Men i stället tillkännager Klas abrupt att han fått nog och tänker flytta. Dottern Petra visar inget medlidande. Hon tycker det är bra att föräldrarna delar på sig, och snart börjar hon rapportera om allt nytt och roligt som pappan hittar på. För att hitta en väg framåt blir Bodil tvungen att sluta se sig som ett offer och börja ta nya steg.
Så länge hjärtat kan slå är en varmhjärtad, uppslukande feelgoodroman om att våga skaffa nya vänner och att bryta sig loss från sina invanda mönster.

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 304 | Utgivningsdatum: 8 juni 2021


Mina åsikter om boken: 

För det första vill jag bara skriva: vilken mysig debut! Birgitta Gunnarson skriver på ett personligt, underhållande och charmigt sätt som jag fastnade för direkt. Dessutom är handlingen och karaktärerna välgjorda och jag kunde omöjligen sluta läsa om Bodils tankesätt och liv.

Så länge hjärtat kan slå har snabba kapitel där läsaren hela tiden får se Bodil i nya situationer, det blev underhållande och intressant eftersom alla kapitel bjöd på något nytt och intressant. Bodil är dessutom en underbar karaktär som man inte kan hjälpa att skratta åt ibland, samtidigt som jag blev berörd av Bodils utveckling.

Dock hade jag gärna velat ha mer utvecklade relationer mellan karaktärerna, för ibland blev vissa situationer och händelser lite för snabba. Karaktärer hade åsikter som jag inte alltid kunde förstå mig på, och det fanns händelser som hade kunnat fördjupas och utvecklas lite till.

Men trots detta är Så länge hjärtat kan slå en underbar och charmig feelgoodroman om att börja om i livet, och att börja se saker från ett annat perspektiv. Genom boken får läsaren en påminnelse om att vara tacksam för det man har, och verkligen njuta av livets alla vrår. Varmt tips!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »