Bokrecension: Julmiraklet

julmiraklet omslag


JULMIRAKLET – CAROLINE TWAMLEY

★★★★✩- 4/5


Sommaren 1961 har Petter och Inger en svallande tonårsromans. De lovar varandra evig kärlek, trots att de kommer från helt skilda världar.

Sextio år senare flyr Daniel storstaden med brustet hjärta. I det slitna gamla torpet, som i annonsen beskrevs som en ”vitmålad dröm”, finner han inte bara mystiska gamla brev som ger honom bränsle till sin historiska roman. Han finner också Sara som bor i huset intill.

Sara bor ensam med sin livliga labrador. Efter att hennes mamma gått bort och relationen till systern blivit allt mer främmande har hon bara sin pappa kvar. Den stundande julen känns allt annat än lustfylld, tills hennes nyvunne granne kommer med ett förslag.

Julmiraklet av Caroline Twamley är en romantisk feelgood om hur människors liv flätas samman och om oväntad vänskap i juletid.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Seraf förlag | Sidor: 246 | Utgivningsdatum: 30 oktober 2021


Mina åsikter om boken: 

Vilken härlig julkaramell! Julmiraklet är en mysig och snabbläst julroman som utspelar sig i en underbart mysig, lantlig miljö. Jag fastnade redan på första sidan, och ville hela tiden läsa mer om Daniel och Sara. Caroline Twamley har dessutom sammanflätat nutid och dåtid på ett fantastiskt sätt. Detta är en bok man blir helt försjunken i!

Karaktärerna är alla charmiga och trovärdiga. Jag kunde se alla karaktärernas manér och egenheter framför mig vilket höjde min nyfikenhet och mitt engagemang under läsningen. Jag ville gosa med Ford, prata om livets upp -och nergångar med Sara och diskutera böcker och historia med Daniel. Julmiraklet bjöd verkligen på en mysig läsning; jag smålog, skrattade och kände med karaktärerna under hela bokens gång.

Handlingen är något förutsägbar men samtidigt otroligt vacker och magisk. Berättelsen innehåller både glädje och svärta, vilket gjorde läsningen dynamisk och trovärdig. Naturen är dessutom väl gestaltad med massor av vit snö, julpynt och varma brasor.

Julmiraklet är en berättelse värd att läsas; det är vacker natur, mysiga relationer och intressanta dialoger. Jag fick enorma julkänslor under hela berättelsens gång, vilket gör detta till en perfekt bok att läsa under julhelgen. Välskriven, mysig och full av julmagi!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »