Filmrecension: Vinterviken (2021)

vinterviken poster


VINTERVIKEN (2021)

★★★✩✩- 3/5


”Vinterviken” är en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman. Historien utspelas i Stockholm år 2021 och följer kärlekshistorien mellan Elisabeth och John John. De två ungdomarna är uppvuxna i samma stad, men lever ändå ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.

Längd: 1h 31min | Premiär: 8 september 2021 | Distibutör: Netflix | Genre: Tonårsdrama, Romantik, Drama


Mina åsikter om filmen:

Vinterviken är en modern tolkning av en roman som tidigare filmatiserades 1996 och i denna moderna tolkning får vi möta två tonåringar som, trots skilda liv, möts och förälskar sig i varandra. Omvärlden är ibland emot dem, människor har fördomar och händelser gör deras kärlek omöjlig men trots detta lämnar de inte varandra.

Det är en välgjord film där snygga scener och fina dialoger för handlingen framåt på ett raskt och bra sätt. Skådespeleriet är dessutom välspelat, och kemin mellan karaktärerna är på topp. Kärleken mellan John-John och Elisabeth känns tydligt ut genom tv-rutan vilket skapar en nyfikenhet och en spänning;  man vill bara se mer.

vinterviken hd

Dock hade jag velat se mer information kring vilka karaktärerna är och varför de betedde sig som de gjorde, kanske mer scener med familjerna, tillbakablickar till livet innan gymnasietiden och fler dialoger om familjelivet och karaktärernas känslor. Nu kändes vissa scener ytliga, och kärleksberättelsen om John-John och Elisabeth saknade djup. Det hade funnits utrymme att utveckla och fördjupa kärleken och känslorna lite till.

Men trots detta är Vinterviken en oerhört vacker kärleksberättelse som genom fint skådespeleri och en välgjord handling skapar känslor hos tittaren. Det är en film jag absolut kommer se om i framtiden, speciellt på grund av kemin mellan alla skådespelare och skådespelerskor men också på grund av den fina kärleksberättelsen som sätter spår i hjärtat. En film som visar att kärlek övervinner allt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »