Bokrecension: Hövdingen

Stort tack till författaren för recensionsexemplaret!

hövdingen omslag


HÖVDINGEN – ANDERS SALANDER

★★★✩✩- 3/5


Karl Magnus Ståhl vaknar mitt i natten med en gnagande oroskänsla i magen, en instinkt han känner igen sedan tidigare. Det är något som inte stämmer. Farhågorna besannas när hans nittonåriga dotter inte återvänder som planerat från sin resa i Sydamerika.

När myndigheterna sviker tar han saken i egna händer. Ensam och utan spår reser han till Peru för att leta på den plats där Jessica senast befann sig. Väl där dröjer det inte länge innan den mystiske professor Ward dyker upp med information som bara den som fört bort Jessica borde ha. Eller?

Professorn berättar om ett hemligt sällskap som kan hjälpa till i sökandet. I en kamp mot klockan beslutar sig Magnus för att ta emot erbjudandet, vilket leder honom in på en rad oförklarliga händelser och prövningar som kommer att förändra honom för alltid.

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Extended Realms | Sidor: 414 | Utgivningsdatum: 17 november 2020


Mina åsikter om boken: 

Hövdingen är en spänningsroman som innehåller nervkittlande action och övernaturliga moment. Boken började på ett genomtänkt sätt, och läsaren fick direkt kliva in i det actionsprängda äventyr som Anders Salander har skapat. Under läsningens gång fick man lära känna huvudkaraktärerna på djupet, och Anders Salander har gjort ett helt okej arbete med karaktärsbygget samtidigt som jag gärna hade velat se mer unika och trovärdiga karaktärer.

Något jag hade problem med under läsningen var att författaren hela tiden upprepar tidigare händelser och karaktärernas tankar. Huvudkaraktären Karl Magnus Ståhl tänkte flera gånger att han skulle göra allt för hans försvunna dotter Jessica. Efter att ha läst detta i flera, flera kapitel tröttnade jag tillslut, vilket resulterade i att jag hoppade över en del stycken och fraser. Dessutom upprepas också tidigare händelser, till exempel att Jessica är försvunnen; detta vet redan läsaren och läsaren behöver då inte en upprepning av det.

Men trots alla upprepningar var handlingen välgjord och spännande. Jag blev förvånad och positivt överraskad över mängden magi som boken innehåller, det blev en unik och intressant del av handlingen. Hövdingen är en bra spänningsroman, men den hade kunnat utvecklats och blivit ännu bättre.

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »