Bokrecension: Bed & Breakfast för lata brudpar

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

bed and breakfast för lata brudpar omslag modernista


BED & BREAKFAST FÖR LATA BRUDPAR – FRIDA GRÅSJÖ

★★★★✩- 4/5


Första boken i ny feelgoodserie om familjen Blom i Rosnäs

Beatrice Blom har alltid gjort vad som förvän ­ tas av henne. Klädseln är oklanderlig och karriären som jurist har bara börjat. Allt borde vara perfekt, men det är något som skaver. Hon motar bort oron med shopping och drömmar om kärlek, samtidigt som hon blir allt mer avundsjuk på sin syster Cilla som alltid gått sin egen väg.
På väg hem efter en misslyckad dejt ser Bea hur en av domarna på den domstol där hon arbetar träffar en välkänd kriminell på en mörk bakgård. Hon nämner det för en kollega, och kort därefter blir hon föremål för illvilliga anklagelser. Mot sin vilja tvingas hon ta en paus från arbetet på domstolen. Medan Bea väntar på att allt ska bli uppklarat börjar hon jobba på Bodins Bed & Breakfast som trädgårdsmästare. Hon anmäler sig också som vigselförrättare och får mer än normaldosen av bröllop i sitt liv. I sin nya vardag börjar hon omvärdera vad som är viktigt och vad hon egentligen vill med sitt liv. När problemen på domstolen ställs på sin spets behöver hon stå upp för sig själv. Bea tar hjälp av Cilla och bröllopsfotografen Markus. Men är det för sent att lösa de knutar hon borde hanterat från början? Och vad är det Beas hjärta på riktigt slår för?

 

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Modernista | Sidor: 236 | Utgivningsdatum: 9 april 2021


Mina åsikter om boken: 

Detta är första boken jag läser skriven av Frida Gråsjö och jag blev positivt överraskad! Hon skriver på ett mysigt, familjärt och igenkännande sätt som fick mig att skratta, le och bli nervös över allt som hände under bokens gång. Bed & Breakfast för lata brudpar är en somrig och trevlig feelgood som passar fint till när man vill läsa en lättsam och snabbläst bok. 

Karaktärerna är välgjorda och trovärdiga, och jag tyckte om den lilla delen kärlek som boken innehåller samtidigt som den spännande delen också gav mycket till handlingens helhet. Dock kändes handlingen för enkel att förutspå, och jag hade velat se ännu mer utveckling runt verksamheten Bed & Breakfast för lata brudpar. Men detta är första delen i en serie om familjen Blom, och enligt mig börjar serien på ett underbart sätt med fina karaktärer och härliga miljöer. 

Bed & Breakfast för lata brudpar är en familjär och mysig feelgood som jag starkt kan rekommendera. Frida Gråsjö kommer jag dessutom läsa mer av, för hennes skrivsätt var helt i min smak; lite humor, mycket glädje och målande miljöbeskrivningar. Varmt tips till sommarens mysiga läsning!

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »