Bokrecension: Klimatsmart och fullkomligt förvirrad

Stort tack till förfarraten och Saga Egmont för recensionsexemplaret!

klimatsmart och fullkomligt förvirrad omslag


KLIMATSMART OCH FULLKOMLIGT FÖRVIRRAD – JENNIFER BERGLUND

★★★✩✩- 3/5


Frida Sandberg ska bli klimatsmart på riktigt – och hon tänker börja med en hemester! Men vart åker man egentligen då? Efter en stunds googlande dyker plötsligt ett riktigt lovande resmål upp. I den lilla byn Vendel bor en äldre dam med ett ledigt gästrum, och hon vill gärna ha en kvinnlig hyresgäst som gillar att laga mat. Kan det bli mer perfekt?

Samtidigt som Fridas nya miljötänk försätter henne i dråpliga situationer blir hon snabbt god vän med sin huskamrat Margareta. Däremot har hon inte samma tur med Margaretas stilige son Jack, som till en början verkar allt annat än imponerad av sin mors sommargäst. Snart börjar hon ändå känna sig riktigt hemma bland invånarna i Vendel, men allt som oftast gör sig en mörk hemlighet påmind. Och när heta känslor uppstår mellan henne och Jack, ja, då glömmer hon nästan bort att hon faktiskt redan har en pojkvän…

Köp boken här: Adlibris (E-bok, Ljudbok) | Förlag: Saga Egmont | Utgivningsdatum: 8 februari 2021


Mina åsikter om boken: 

Klimatsmart och fullkomligt förvirrad är en rolig och lättsam feelgood som jag läste klart på en dag. Handlingen är underhållande och innehåller flera roliga händelser som får en att skratta, men handlingen är tyvärr också väldigt förutsägbar och typisk vilket blev lite väl enkelt för min smak. Det gick nästan för enkelt för huvudkaraktärerna, och jag fick ingen trovärdig känsla av varken handling eller karaktärer.

Jag blev också lite irriterad på huvudpersonen Frida, då hon betedde sig dumt och omoget under hela boken. Jag förstod mig inte på hennes handlingar eller tankar, det kändes som att hon inte alls kunde tänka eller bete sig rationellt. Generellt tycker jag att det saknas djup i handling, händelser och karaktärer, många delar av boken hade kunnat utvecklas och bilda en bättre helhet.

Men bortsett från detta så är Klimatsmart och fullkomligt förvirrad en härlig feelgood som passar fint till sommarläsningen. Jennifer Berglund skriver på ett lättsamt och härligt sätt och det var en fin följd av händelser under bokens gång. Om man tycker om en livlig, rolig och typisk handling så är detta absolut en bok för dig. 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »