Bokrecension: Du var här förut

Stort tack till Whip Media för recensionsexemplaret!

Du var här förut omslag


DU VAR HÄR FÖRUT – ISABELLE ZACHRISSON

★★★★✩- 4/5


Erik är 38 år när han träffar Helena; en snygg, cool, men väldigt skrämmande kvinna. Hon förändrar hela hans ungkarlsliv. En kväll, när de träffats i tre månader, bestämmer hon helt plötsligt att de är tillsammans. Erik säger inte emot, men hänger inte riktigt med i svängarna. Och mer förvirrad ska han bli. För samma vecka kissar Helena på en sticka i hans badrum. Den glasartade blicken, den rufsiga tofsen och den där handen som placerat sig över hennes mun när hon kliver ut från badrummet kommer han aldrig att glömma.

Men inget blir som det ska. En senvinterdag i mars, när snön börjat smälta bort och grådasket verkar ha lagt sig permanent över stan, kommer Erik hem i taxi tillsammans med Albin från BB. Helena finns inte mer. Älskade, livfulla Helena, som längtat och fantiserat så intensivt om Albin, kommer aldrig att få se honom växa upp. Hon kommer aldrig mer tillbaka. Ena stunden fanns hon där. I den andra stannade ett hjärta, för att aldrig börja slå igen.

Köp boken här: Adlibris | Förlag: Whip Media | Sidor: 243 | Utgivningsdatum: 11 januari 2021


Mina åsikter om boken: 

Du var här förut är en vacker, rå och hemsk berättelse som åkte rakt in i hjärtat på mig. Isabelle Zachrisson skriver på ett enkelt och tydligt sätt, samtidigt som hon får in alla de rätta, tuffa känslorna och karaktärernas personligheter i texten. Detta är inte en enkel bok att läsa. Jag var ibland tvungen att lägga ifrån mig boken för att landa i mina känslor. Det var faktiskt tufft att ta sig igenom den.

Handlingen är stark och personlig, och jag kände med karaktärernas känslor. Läsaren får följa med in i en lågmäld, mörk och långsam värld kring processen att förlora den man älskar och det var en väldigt vacker och fin berättelse. Karaktärerna är genomtänkta, djupa och trovärdiga och detsamma med alla händelser i boken. Trots att handlingen inte är baserad på en verklig berättelse så kändes den som det, allt på grund av Isabelle Zachrissons fantastiska förmåga att hitta rätt känslor och skapa passande händelser.

Men även om Du var här förut är välskriven och genomtänkt så blev den ibland lite tråkig och enformig, men detta är en sådan bok som man inte ska läsa för att den är spännande eller nervkittlande – utan för att berättelsen och känslorna i sig är oerhört vackra och välgjorda. Om du vill läsa en gripande och mörk bok som sätter spår så är detta absolut en bok för dig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »