Filmrecension: Brightburn (2019)

brightburn movie poster


BRIGHTBURN (2019)

★★★✩✩ – 3/5


Tänk om ett barn från en annan värld kom till jorden, men istället för att bli mänsklighetens räddare blev barnet något betydligt ondskefullare.

 

Längd: 90 min | Biopremiär: 24 maj 2019 | Distributör: Universal Sony

 

Mina åsikter om filmen:

Jag hade höga förväntningar på Brightburn, men jag blev faktiskt besviken. Det är intressant att filmen handlar om ”fienden” istället för hjälten, då andra filmer tenderar att fokusera på just hjälten. Men det finns dock en del negativa delar som jag tycker tog över.

Först av allt så kommer filmen igång för fort. Brandons utveckling från den goda 12 åringen, till den onda fienden händer för snabbt och är för oklar. Sedan tycker jag att effekterna är dåligt gjorda, då det ser overkligt och löjligt ut. Men jag tycker att filmen har lyckats bra med den obehagliga känslan.

Handlingen hade kunnat bli riktigt välgjord, men nu känns den överdriven. Vissa karaktärer beter sig dumt, och overkligt till filmens händelser. Jag fick nästan en känsla av att regissören inte har tänkt igenom karaktärerna ordentligt. Brightburn är en film som jag inte kommer se om, just på grund av den tillgjorda och löjliga känslan. Men om du gillar filmer som handlar om superkrafter, så kommer du säker tycka om denna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »