Filmrecension: Little Women (2019)

little women movie poster


LITTLE WOMEN (2019)

★★★★✩ – 4/5


Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig har gjort en ”Unga kvinnor” baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott. I Gerwigs version ser vi den älskade historien om systrarna March – fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern.

 

Mina åsikter om filmen: 

Jag förväntade mig en otroligt romantisk, härlig och familjekär film och jag blev inte besviken. Little Women är charmig och den är väldigt elegant gjord, då man fångas av den familjära känslan och alla fantastiska skådespelarinsatser. Jag tycker att filmen gjorde ett bra jobb med att ”lura” tittaren, genom dess oväntade vändningar och oväntade relationer.

Filmen känns välarbetad och genomtänkt. Jag blev till exempel aldrig förvirrad under de olika tidsperioderna, vilket är ett stort problem i andra filmer. Handlingen var en positiv överraskning för mig, då jag verkligen fastnade i soffan och jag kunde inte sluta kolla. Little Women är en underbar film och jag blev varm inombords av känslan som jag fick av den:  att familjen betyder allt. En charmig, och sorglig film som kommer fylla era hjärtan. 

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »