5 feel-good filmer att se hemma

Screenshot 2020-03-18 at 11.25.39

Hej på er. Jag hoppas ni har en bra dag här i corona-kaoset. I detta inlägget kommer jag ge er 5 tips på feel-good filmer att se hemma om ni blir sjuka eller stannar hemma av en annan anledning. Jag hoppas ni får nytta av detta inlägget, så ni slipper tänka på vad ni ska titta på hemma i tv-soffan.


 

1. NICEVILLE (2011)   

Niceville är en tidlös och inspirerande berättelse om mod, systerskap och möjlighet till förändring. I 60-talets Mississippi förenas tre starka kvinnor i ett hemligt bokprojekt som bryter mot samhällets oskrivna lagar. Kvinnorna utsätter sig för fara när de ger sig i kast med att beskriva hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem.

 

2. BRIDGET JONES’S DIARY (2001)   

32 år gammal och fortfarande singel, bestämmer sig Bridget Jones för att återta kontrollen över sitt liv – hon börjar skriva dagbok. Resultatet blir en provokativ hyllning till allt som gör livet värt att leva. Bridget ger röst åt våra mest fördolda lustar och laster och sätter fingret på varje kvinnas dåliga samvete. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Helen Fielding.

 

3. THE LONGEST RIDE (2015)   

Luke Collins skadas allvarligt av tjurridning. Ett år senare sitter han på tjurryggen igen och träffar då Sophia Danko. Under deras första dejt stöter de på en äldre man vid namn Ira, som har kraschat med bilen och behöver hjälp att komma loss. Sophia fortsätter att besöka Ira, som berättar historien om hur han 1940 träffade sin nu avlidna hustru Ruth, och deras historier vävs samman.

 

4. ALL THE BRIGHT PLACES (2020)   

I hennes mörkaste stund visade han ljuset. Tillsammans gör de en resa full av frihet, skönhet och oväntade upptäckter. 

 

5. ABOUT TIME (2013)   

När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta den rätta, uppvakta henne och bilda familj.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »