Filmrecension: To The Bone

Screenshot 2020-03-16 at 16.50.31


TO THE BONE (2017)

★★★★✩ – 4/5


En ung kvinna kämpar med sin anorexia. Hon träffar en okonventionell doktor, som utmanar henne till att stå upp mot sjukdomen och ta vara på sitt liv.  

Mina åsikter om filmen: 

Jag skulle säga att denna filmen är en must-watch. Den är välgjord med bra handling och med otroligt verklighetstrogna karaktärer. Under filmens gång kände man ett visst obehag över det viktiga ämne som filmen tar upp, men det är ett viktigt ämne som jag förstod mer av efter filmen. Jag tipsar verkligen om denna, den kommer ge er en tankeställare och en speciell känsla efter ni sett klart den. Så gör det!

Du gillar kanske också...

Inga svar

  1. Rebecca skriver:

    Så bra att filmen passade dig! Tyvärr så har jag själv lidit av Anorexia Nervosa och lider nu av ett huvud som är konstant ätstört. Jag tyckte att filmen var triggande och vill aldrig se den igen. Tycker att den är lite enformig till och med, men det är bra att den tar med olika diagnoser i samma grupp. Men jag hoppas att filmen upplyser många om att ätstörningar finns i olika former! Tack för din recension!

    • Ida Larsson skriver:

      Ja, jag förstår att filmen kan vara triggande. Det fanns scener som jag också reagerade starkt på, men som du beskriver så tycker jag det är viktigt att visa och att få folk att förstå ätstörningar. Jag har ingen erfarenhet utav ätstörningar och jag reagerade på ett sätt, medan någon annan kan reagera på ett annat sätt. Jag tyckte filmen gav mig en förståelse som jag behövde ha och som många andra också behöver ha. Tack för din kommentar, det är viktigt att se filmen från andra perspektiv också.

Kommentera

Translate »