Serierecension: Reign

reign1


REIGN (S1-S4)

★★★★★ – 5/5


Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. I serien Reign skildras världen bakom hovets stängda dörrar, där fiender, mörka krafter och sexuella intriger är en självklar del av vardagen. 

https://www.youtube.com/watch?v=-3-YmB2KK3M

Mina åsikter om serien:

Reign är en serie fylld av intriger och relationer, man träffar personer med unika karaktärsdrag och scener fyllda av känslor. Om man är intresserad av historia och kultur är inte denna serien den bästa. Här möter man inte helt korrekt historia men man möter en fantastisk handling och fantastiska skådespelare. Jag har följt denna serien från första säsongen och blev aldrig uttråkad av handlingen.

Många serier har för många säsonger, man stöter på samma problem om och om igen, säsong efter säsong. Men Reign lämnar en aldrig besviken, det blir nya problem och nya relationer för varje säsong som går. Detta är dels på grund av att serien bara har 4 säsonger, men också eftersom regissören gör ett otrolig bra jobb med alla avsnitt. Jag njöt varje sekund av varje avsnitt och kommer njuta av denna serien igen när jag kollar om den – för det kommer jag att göra.

Du gillar kanske också...

Kommentera

Translate »